Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd May 2009, 23:22
uvstudios uvstudios is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 10
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Perfect Server Cent OS 5.3 Mysql problems

okay so here is my problem i have followed the guide and for some reason when i am executing
Code:
mysqladmin -h server1.ctforce.net -u root password ********
I get the following error:
Code:
mysqladmin: connect to server at 'server1.ctforce.net' failed
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)'
You have new mail in /var/spool/mail/root
I was able to do the first step of setting up fine

Code:
mysqladmin -u root password yourrootsqlpassword
but as soon as i moved onto the next section i get errors

I've checked my /etc/hosts and its output is:

Code:
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1               server1.ctforce.net server1 localhost.localdomain localhost
192.168.0.100           server1.ctforce.net server1
::1             localhost6.localdomain6 localhost6
in 127.0.0.1 it seems like there is too much information in there and that possible server1.ctforce.net shouldnt even be in that section. But i'm not sure.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd May 2009, 13:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by uvstudios View Post
in 127.0.0.1 it seems like there is too much information in there and that possible server1.ctforce.net shouldnt even be in that section.
That's exactly the problem. Take a look at chapter 10 on http://www.howtoforge.com/perfect-server-fedora-10-p4
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 22:08
MySQL problem satimis Server Operation 5 25th June 2008 15:41
Virtual Users and Domains with Postfix... Problems hackerkatt Server Operation 2 29th January 2008 21:27
user mail problems with The Perfect Server - Ubuntu Gutsy Gibbon (Ubuntu 7.10) rmccain HOWTO-Related Questions 3 15th January 2008 04:33


All times are GMT +2. The time now is 22:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.