Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th May 2009, 16:27
itsnedkeren itsnedkeren is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Denmark
Posts: 128
Thanks: 32
Thanked 10 Times in 10 Posts
Unhappy Spam & ISPConfig 3.

Hi all.

First off thanks for a great product!

I'm having problems figuring out how to setup the spam function in ISPconfig3.

Info:
Spamfilter is set to "Normal" for all users
I have not configured any black/white-list
Spam subject used -> XJS*C4JDBQADN1.NSBN3*2IDNEN*GTUBE-STANDARD-ANTI-UBE-TEST-EMAIL*C.34X

Please see attached screenshot!

Question 1: Mails that are for sure spam like a spam test(see above), gets thru the system, BUT they get marked as "SPAM!!!" in the subject. Why are they not bounced, removed, deleted OR moved to the email address I specified in the "Quarantine" tab under "Forward spam to email"???


Question 2: What are reasonable setting for the spam function??


Thanks in advance for any replies.

Best regards
Jimmy
Attached Images
 

Last edited by itsnedkeren; 7th May 2009 at 16:30.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th May 2009, 02:10
itsnedkeren itsnedkeren is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Denmark
Posts: 128
Thanks: 32
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default

Anyone able to assist?
Reply With Quote
  #3  
Old 9th May 2009, 05:04
sighkick sighkick is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 25
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 2 Posts
Cool I feel your pain...

I am waiting patiently for a How To manual for ISPConfig 3 since the one produced for ISPConfig 2 is completely different.

Appreciate it must be a mammoth task, but sure many would benefit from such a document.
Reply With Quote
  #4  
Old 9th May 2009, 18:17
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,459
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

If you want to get more information about the spamfilter settings, take a look at the amavisd-new configuration. ispconfig uses a default mysql setup as described in the amavisd-new manuals.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 11th May 2009, 13:22
itsnedkeren itsnedkeren is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Denmark
Posts: 128
Thanks: 32
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default

Thanks for all your replies, but even with the Amavisd-new documentation I am not able to filter ANY spam from my mails

I can see the spamfilter has some kind of effect as my subjects gets tagget with "***SPAM***", but selecting a kill level of 10 should get rid of a lot of spam, but even so I'm still getting many spam mails.

I've tried to look at mysql and it seems that ISPConfig's connection is working fine as it modifies the entries, but as I said, nothing happens mail wise!

Please someone assist me with this.

Thanks in advance.
Jimmy
Reply With Quote
  #6  
Old 11th May 2009, 16:47
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,258
Thanks: 76
Thanked 23 Times in 19 Posts
Default

well, take a look at the headers of the SPAM mails getting through. what SPAM score do they have? is it above the kill level? if not, that is why they don't get killed.
Reply With Quote
  #7  
Old 11th May 2009, 19:29
itsnedkeren itsnedkeren is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Denmark
Posts: 128
Thanks: 32
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default

I think I have solved the problem.

For some reason, ISPconfig defaults to letting spam pass through.

In the file: /etc/amavis/conf.d/50-user find the following:

Code:
$final_virus_destiny = D_BOUNCE;
$final_spam_destiny = D_PASS;
$final_banned_destiny = D_BOUNCE;
$final_bad_header_destiny = D_PASS;

Change

Code:
$final_spam_destiny = D_PASS;
To

Code:
$final_spam_destiny = D_DISCARD;
Finally issue a restart command for amavis:
Code:
#/etc/init.d/amavis restart
This solved my problem, and from what I see, the values I enter in the ISPconfig config, now works and are being applied as they should. Can anyone confirm this?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to itsnedkeren For This Useful Post:
kassie (13th May 2009)
  #8  
Old 12th May 2009, 08:37
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,258
Thanks: 76
Thanked 23 Times in 19 Posts
Default

confirmed :-)
Reply With Quote
  #9  
Old 12th May 2009, 15:13
Ovidiu Ovidiu is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,258
Thanks: 76
Thanked 23 Times in 19 Posts
Default

btw. here are some more explanations: http://www.policyd.org/tiki-index.ph...=Documentation

but I am not sure what to set for:
Quote:
$final_spam_destiny = D_PASS;
if I want SPAMS between the kill level and the quarantine level to be forwarded to a certain email...
Reply With Quote
  #10  
Old 30th May 2009, 20:43
3cwired_com 3cwired_com is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 100
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Default

I will test this out and hopefully this helps. besides setting the kill level how does one tighten up on what gets killed and not killed, as I was not able to effectively kill anything, while checking the spam headers, i was still getting mail with the required kill level of 6.9. which is quite high for my likings. Please let me know how to change the kill level where it reflects in my mail headers. thanks.
__________________
Behind every great fortune lies a crime.
www.3cwired.com - Web Design/SEO/Repair/Sales/Upgrades
www.galants.org - The Home for Galant Enthusiasts
www.locatemyip.com - More than just free IP displays
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPconfig setup - DNS, router and general access problems ingvar Installation/Configuration 6 31st July 2010 13:13
ISPConfig after installation CoDonCo Installation/Configuration 46 14th July 2010 16:54
In ISPconfig whitelist but still seen as spam edge Installation/Configuration 12 5th September 2007 00:30
ISPConfig 2.3.2-dev released till General 9 4th June 2007 10:46
Recreating ISPConfig database retran Installation/Configuration 2 15th April 2006 23:22


All times are GMT +2. The time now is 11:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.