#1  
Old 12th May 2009, 11:24
buzzy buzzy is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bug in ISPConfig controlpanel?

I have some trouble with the dns-editor in ISPConfig.

When I try to add a MX-record (or CNAME-record) that points to another domain, it becomes wrong.

Lets say I have a mail-server at mail.mainserver.com

Then for my site-domain I want to setup a MX-record that points to that domain, like this:

mydomain.com MX mail.mainserver.com

I click on the add MX-button, then fill in:

Hostname: [I leave this blank]
Mailserver hostname: mail.mainserver.com

But this creates something like this:

mydomain.com MX mail.mainserver.com.mydomain.com

I even tried using mail.mydomain.com and creating a CNAME, but this creates the same result:

mail.mydomain.com CNAME mail.mainserver.com.mydomain.com

Seems like it automaticly ALWAYS adds the ".mydomain.com" to the end?

Am I doing something wrong or is this a bug?

I use version 3.0.1.1
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th May 2009, 11:54
rdv25772 rdv25772 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Deventer, The Netherlands
Posts: 26
Thanks: 2
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default Just a dot

Quote:
Originally Posted by buzzy View Post
I click on the add MX-button, then fill in:

Hostname: [I leave this blank]
Mailserver hostname: mail.mainserver.com
I think you need to add a dot behind the hostname of the mailserver. I have experience the same problem.

You should fill in the next:
Hostname: [I leave this blank]
Mailserver hostname: mail.mainserver.com.

Don't ask me why. I only noticed it when I added a MX record to my own site and when I could not send an email to that domain.
__________________
Greetings,

Richard
RdV25772

Last edited by rdv25772; 12th May 2009 at 11:57.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th May 2009, 14:23
buzzy buzzy is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I actually tried that as well, but I will try it once again just to be sure.
I will post again with the results.
Reply With Quote
  #4  
Old 12th May 2009, 14:30
buzzy buzzy is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Strange, but it worked now.

Adding a dot is common, and I am 100% sure that I tried it.

I guess I did not wait the minute it takes for ISPConfig to run the updates.

Thank you anyways for pointing it out.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig installation into multiple OpenVZ containers letezo Installation/Configuration 11 3rd March 2009 22:47
ISPConfig 3.0.0.6 Beta released till General 38 21st September 2008 19:15
ISPConfig 2.2.24 | mailuser app bug? Hans General 19 4th August 2008 15:18
ISPConfig 3.0.0.5 Beta Released till General 77 23rd July 2008 12:14
fastcgi and php with ispconfig tosser Tips/Tricks/Mods 3 25th June 2006 21:01


All times are GMT +2. The time now is 04:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.