Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd April 2006, 15:00
mojosound mojosound is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sites Viewed From Server Go To Shared IP

I am evaluating ISPConfig on my home Madriva2006 setup. I have 1 static ip address that gets assigned to my router. The Mandriva box has a static ip of 192.168.4.2 and dmz is set on the router to this ip. I have 5 name based sites setup. When viewing offsite all sites come up as expected and codomain forwarding is working. If I view the sites from the server, 3 of the 5 sites come up fine, but 2 come up with the shared ip page. One site has a codomain and it does not forward, but the codomain does come up with the main page for the parent site which itself gets the shared ip page. Any thoughts on what I have setup wrong?

Chris
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd April 2006, 16:32
mojosound mojosound is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Further Details

One of the sites just started working. I am not sure why. The other site was still coming shared ip but only on the server. I tried typing in the index page and there it was. The index page was index.htm. I changed the name to index.html and the site opened fine. index.htm is in the list by default. I do not know why it did not open but now does.
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd April 2006, 18:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

If you changed the DNS records of these domains recently, then it's possible that your server hasn't the newest data yet, but your workstations have - it might take up to 72 hours until DNS changes propagate.

You can put all the domains/FQDNs in /etc/hosts on the server, then it should work immediately.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd April 2006, 19:11
mojosound mojosound is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS Updates It Is

I did update the zone files last night.
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd April 2006, 20:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

That's the reason. You can either wait a little longer or update /etc/hosts.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 13:29
server blocked/stopped by host Ovidiu Technical 11 14th February 2006 10:50
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 16:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.