Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th May 2009, 19:34
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Spam Filter not functioning

I'm running Perfect Server + suse11.1 + ispconfig 3.0.1

spam filter policy = Normal; all options = No
Quarantine options = blank ( I don't know what to put there!)
Tag Levels = 3,6,7,0,0,YES,***SPAM3***, ***SPAM6***
Other = blank, blank, blank, blank, No, No, blank, blank, blank, blank, blank, 0, blank (( I don't know what to put there either!)

all domains and mailboxes have the filter turned on.

I get shed loads of spam in all the boxes every day but never is one tagged.

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th May 2009, 22:05
ago2guy ago2guy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I am by far no expert but while hinting around on an unrelated issue I noticed that the default Client template has some 0's listed as default values in the limits section.

Click on "Client" tab, select the client and then click the Limits tab. About the middle are 3 entries for spam

a.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th May 2009, 23:08
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,482
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Please take a look in the mail headers and check if the spam is marked there.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th May 2009, 10:54
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Looks like it's checking for viruses but not spam, here is a header:
Code:
Return-Path: <gvnwyuwts@bonnetts.com>
Received: from localhost (unknown [127.0.0.1])
	by hostname.mydomain.tld (Postfix) with ESMTP id 5030E7E94B
	for <jmh711nsuk@mymaildomain.tld>; Mon, 18 May 2009 02:48:16 +0000 (UTC)
X-Virus-Scanned: amavisd-new at mydomain.tld
Received: from hostname.mydomain.tld ([127.0.0.1])
	by localhost (hostname.mydomain.tld [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
	with ESMTP id HZIBUAg37l8G for <jmh711nsuk@mymaildomain.tld>;
	Mon, 18 May 2009 03:48:00 +0100 (BST)
Received: from f9da499c37964cf (93-181-221-178.adsl.yaroslavl.ru [93.181.221.178])
	by hostname.mydomain.tld (Postfix) with ESMTP id 3ACA57E923
	for <jmh711nsuk@mymaildomain.tld>; Mon, 18 May 2009 03:47:59 +0100 (BST)
Received: from [93.181.221.178] by mail.bonnetts.com; Mon, 18 May 2009 05:48:28 +0300
Message-ID: <01c9d77c$44629e00$b2ddb55d@gvnwyuwts>
From: "no reply" <gvnwyuwts@bonnetts.com>
To: <jmh711nsuk@mymaildomain.tld>
Subject: Mid-sized businessmen alert
Date: Mon, 18 May 2009 05:48:28 +0300
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
	boundary="----=_NextPart_000_0007_01C9D77C.44629E00"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1437

This is a multi-part message in MIME format.

------=_NextPart_000_0007_01C9D77C.44629E00
Content-Type: text/plain;
	charset="Windows-1252"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Reply With Quote
  #5  
Old 20th May 2009, 21:48
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,482
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Quote:
X-Virus-Scanned: amavisd-new at mydomain.tld
There is just this header for spam scanning and antivirus as both is done by amavisd, so the mails had been gone trogh the spam scanner. You should enable debugging in the amavisd 50-user file to get more details and see why they are not tagged.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 20th May 2009, 22:56
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I don't have any file called 50-user anywhere on the machine. I guess it should be in /etc/ but all I have there is:

/etc/amavis/amavisd.conf
/etc/amavisd.conf
/etc/amavisd.conf.2009-04-27
/etc/amavisd.conf.NEWe
Reply With Quote
  #7  
Old 21st May 2009, 09:36
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,482
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Please post the output of:

ls -la /etc/amavisd.conf

and

ls -la
/etc/amavis/amavisd.conf
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 21st May 2009, 09:57
Cracklefish Cracklefish is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 95
Thanks: 8
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Please can we continue this in 2 weeks time, I am being dragged off to a computer free zone for msomething called a holiday by you know who!
Reply With Quote
  #9  
Old 30th May 2009, 20:44
3cwired_com 3cwired_com is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 100
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Cracklefish View Post
I get shed loads of spam in all the boxes every day but never is one tagged.

I am getting similar results, i am using debian lenny, and ispconfig3.
__________________
Behind every great fortune lies a crime.
www.3cwired.com - Web Design/SEO/Repair/Sales/Upgrades
www.galants.org - The Home for Galant Enthusiasts
www.locatemyip.com - More than just free IP displays
Reply With Quote
  #10  
Old 31st May 2009, 10:19
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,482
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
 
Default

Then please do the same that I told Cracklefish and especially make a new thread for it.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISP Config hesitation when opening web pages frankb Installation/Configuration 7 15th December 2008 13:06
Ubuntu 8.04 Spamsnake - all SA scores 0.00 Thomas_Powers HOWTO-Related Questions 23 24th June 2008 17:37
network issues now it says "401 The web site is blocked by administrator" Check General 3 26th February 2008 14:22
Apache2 Freezes celtic Server Operation 31 28th May 2007 17:18
php script injections Grizzly General 21 18th July 2006 08:55


All times are GMT +2. The time now is 09:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.