#1  
Old 16th May 2009, 05:43
Richard7890 Richard7890 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default logs

Hi,

I have previously been using qmail with qmail-scanner, which i had setup to show all spam ratings in the logs (/var/spool/qmailscan/qmail-queue.log) . like this :

Sat, 16 May 2009 12:37:57 EST:4462: SA: REPORT hits = 15.1/4.0
0.0 HTML_MESSAGE BODY: HTML included in message
1.8 MIME_QP_LONG_LINE RAW: Quoted-printable line longer than 76 chars
1.5 RAZOR2_CF_RANGE_E8_51_100 Razor2 gives engine 8 confidence level
above 50%
[cf: 100]
1.5 RAZOR2_CF_RANGE_E4_51_100 Razor2 gives engine 4 confidence level
above 50%
[cf: 100]
3.5 RAZOR2_CHECK Listed in Razor2 (http://razor.sf.net/)
0.5 RAZOR2_CF_RANGE_51_100 Razor2 gives confidence level above 50%
[cf: 100]
3.5 DCC_CHECK Listed in DCC (http://rhyolite.com/anti-spam/dcc/)
0.0 DIGEST_MULTIPLE Message hits more than one network digest check
2.1 DRUGS_ERECTILE_OBFU Obfuscated reference to an erectile drug
0.6 DRUGS_ERECTILE Refers to an erectile drug
Sat, 16 May 2009 12:37:57 EST:4462: SA: yup, this smells like SPAM - hits=15.1 - deleting message...

how can i make postfix and amavis show this in the logs ?


Thanks,

Richard
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th May 2009, 12:43
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,798
Thanks: 840
Thanked 5,613 Times in 4,424 Posts
Default

Change the loggin level in the amavisd 50-user configuration file.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 16th May 2009, 15:43
Richard7890 Richard7890 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thanks Till,

I see what happened. I had changed the $DO_SYSLOG Variable to 1.

#
# Enable Logging
#

$DO_SYSLOG = 0;
$LOGFILE = "/var/log/amavis.log"; # (defaults to empty, no log)

Which then doesn't write the /var/log/amavisd.log file. After switching back to '0' the logs showed up.

Richard.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fail2ban Logs AdrianSmithUK Installation/Configuration 9 7th April 2009 15:07
help posting logs to forum and saslauth problem almeister9 HOWTO-Related Questions 3 19th September 2008 17:55
Apache Logs to MySQL Mosquito Technical 2 28th November 2007 17:14
Apache won't start: "Too many files error"? bpmee Server Operation 4 31st July 2007 14:37
Where do MyDNS logs go? voipfc General 3 28th November 2006 17:03


All times are GMT +2. The time now is 10:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.