Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th April 2009, 14:45
kterz kterz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default web site creation in ispconfig 3 (vs ispconfig 2)

Cheers,
I have succesfully installed ispconfig 3 on my new server. I have been working for about a year now with ispconfig 2 and i'd appreciate some clarifications

1) In the server configuration in ispconfig3 the nameservers field has the 192.168.0.1,192.168.0.2 ip addresses do I need to change that?

2) Do I have to enter specific DNS zones for each site I create, or are they going to be created automatically during the site creation phase?

thanks
Kyriakos
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th April 2009, 11:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kterz View Post
2) Do I have to enter specific DNS zones for each site I create, or are they going to be created automatically during the site creation phase?
If you want to run your own DNS server, then you must create the zones manually. If someone else is hosting your zones (e.g. your registrar), then you don't need ISPConfig's DNS Manager.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 5th May 2009, 02:51
Turbanator Turbanator is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 220
Thanks: 23
Thanked 16 Times in 16 Posts
Default

I'm finally setting up ispc3 and if I'm reading this and seeing the cp correctly, ispc3 allows for dns to be hosted website dependent correct?

Meaning, I can have the server be the dns server for certain websites on the box, and have an outside host (another internal server actually) host certain other websites on the same box?

not sure why this came out so much more confusing than it really is, but I hope it made sense.
Reply With Quote
  #4  
Old 5th May 2009, 14:38
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
 
Default

You can host any dns records you like on your ispconfig 3 server, it does not matter if the websites are on the same server or not.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig installation into multiple OpenVZ containers letezo Installation/Configuration 11 3rd March 2009 22:47
ISPConfig administration site caching images satyannair Installation/Configuration 4 8th April 2008 15:37
ISPConfig 2.3.3-dev released till General 10 12th March 2008 21:08
How to avoid refreshing/recreating apache config file for new web site registration gimhan90 Installation/Configuration 2 23rd May 2007 10:21
Unable to open ISPConfig Web neu2linux Installation/Configuration 27 25th May 2006 14:09


All times are GMT +2. The time now is 23:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.