Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd May 2009, 00:13
Been Told Been Told is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 123
Thanks: 29
Thanked 10 Times in 4 Posts
Question After upgrade Debian Etch to Lenny SMTP acting up

Hi there!
I have upgraded the root server in my signature from Debian Etch to Lenny (in accordance with the HowTo here on HowToForge).
Everything is working fine, but I cannot login to the SMTP server anymore.
The login details get rejected. I have not changed the passwords in ISPconfig or my E-mail client. POP3 and IMAP work fine. It's only SMTP that's acting up.

Here's a relevant mail.info entry:
Code:
Apr 26 10:49:04 server1 postfix/smtpd[15288]: connect from server1.domain.tld[123.123.123.123]
Apr 26 10:49:04 server1 postfix/smtpd[15288]: warning: SASL authentication failure: cannot connect to saslauthd server: Permission denied
Apr 26 10:49:04 server1 postfix/smtpd[15288]: warning: server1.domain.tld[123.123.123.123]: SASL LOGIN authentication failed: generic failure
Apr 26 10:49:04 server1 postfix/smtpd[15288]: lost connection after AUTH from server1.domain.tld[123.123.123.123]
Apr 26 10:49:04 server1 postfix/smtpd[15288]: disconnect from server1.domain.tld[123.123.123.123]
Any idea what may be the reason for this?
__________________
My stats:
  • RootServer running ISPconfig 2 on Debian Lenny
  • vServer running PLESK 8.4 on openSUSE 10.3
  • vServer running PLESK 9 on Ubuntu
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd May 2009, 03:12
jerume jerume is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Could you precise the address of the HOWTO in question ?
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd May 2009, 09:49
Been Told Been Told is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 123
Thanks: 29
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

Hi,
sure thing:
http://www.howtoforge.com/how-to-upg...o-debian-lenny
__________________
My stats:
  • RootServer running ISPconfig 2 on Debian Lenny
  • vServer running PLESK 8.4 on openSUSE 10.3
  • vServer running PLESK 9 on Ubuntu
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Been Told For This Useful Post:
till (16th October 2012)
  #4  
Old 2nd May 2009, 09:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,373
Thanks: 833
Thanked 5,478 Times in 4,313 Posts
Default

Please redo the postfix installation steps from the ispconfig 2 perfect server tutorial for debian Lenny.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd May 2009, 10:01
Been Told Been Told is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 123
Thanks: 29
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

Hi till, there's no mention of postfix in the howto. However there is a fix in proposed in the comments and I'll try that.
__________________
My stats:
  • RootServer running ISPconfig 2 on Debian Lenny
  • vServer running PLESK 8.4 on openSUSE 10.3
  • vServer running PLESK 9 on Ubuntu
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd May 2009, 10:03
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,373
Thanks: 833
Thanked 5,478 Times in 4,313 Posts
Default

I talked about the perfect server howto and not the update howto. This is the perfect servre howto:

http://www.howtoforge.com/perfect-se...nny-ispconfig2
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd May 2009, 10:07
Been Told Been Told is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 123
Thanks: 29
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

Oh I see.
After following the steps in the comments of the ugprade tutorial, everything is working now.
Here is what I did:
Code:
adduser postfix sasl
/etc/init.d/postfix restart
/etc/init.d/saslauthd restart
Should I still do the steps from the lenny perfect setup?
__________________
My stats:
  • RootServer running ISPconfig 2 on Debian Lenny
  • vServer running PLESK 8.4 on openSUSE 10.3
  • vServer running PLESK 9 on Ubuntu
Reply With Quote
  #8  
Old 2nd May 2009, 20:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

No, the other steps shouldn't be needed.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 28th July 2009, 10:17
rwijngaa rwijngaa is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default All mail suddenly are delivered to me (postmaster)

Hi Falko,

After upgrading to lenny, suddenly all mail sent to any (!) of my (ispconfig2) hosted email accounts, are delivered to me (postmaster / owner)
I tried the fixes mentioned in this forum, but this did not resolve it.
It *did* resolve the warning below:

Jul 28 08:36:03 vps508 postfix/tlsmgr[16467]: warning: redirecting the request to postfix-owned data_directory /var/lib/postfix
Jul 28 08:36:03 vps508 postfix/tlsmgr[16467]: warning: request to update table btree:/var/spool/postfix/smtp_scache in non-postfix directory /var/spool/postfix

Any ideas?

Regards
Rino
Reply With Quote
  #10  
Old 29th July 2009, 08:58
rwijngaa rwijngaa is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default SOLVED: All mail suddenly are delivered to me (postmaster)

I solved it!
I re-run "dpkg-reconfigure postfix" and followed the "Courier-IMAP/Courier-POP3" steps (http://www.howtoforge.com/perfect-se...-ispconfig2-p4) and after restarting the processes it worked again!

Regards
Rino
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix issues NewMee Installation/Configuration 7 20th April 2009 18:52
Howto upgrade from Debian 4 (Etch) to Debian 5 (Lenny) Hans Tips/Tricks/Mods 2 1st December 2008 23:40
Bind Failed christoph2k HOWTO-Related Questions 4 28th April 2007 00:57
SMTP Auth problems in Debian Etch w/ISPConfig fish3232 Installation/Configuration 11 30th March 2007 19:56
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47


All times are GMT +2. The time now is 12:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.