Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st March 2006, 12:48
Brenton Brenton is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 68
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Mail from web forms not working.

Hi

I know this is a bit vague, but this may be caused by my server config. It's based on the ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger".

A bit of a frustrating problem this. Web form mails from sites on my server are not working. I've just migrated all my sites to the new server to find that none of the web based contact forms are working. They used to on the previous server, a SuSE 9.2 loosely based on the how-to here.

I've enabled -v in postfix master.cf and watch the logs with "tail -f /var/log/mail.info -n 100". But there is nothing.

Brenton
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 31st March 2006, 18:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Is Postfix running?
Do your scripts use the correct SMTP server?
Please post the output of
Code:
netstat -tap
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 31st March 2006, 18:38
Brenton Brenton is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 68
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Thanks for the response Falko.
output for netstat -tap:
Code:
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql *:*                     LISTEN     5315/mysqld
tcp        0      0 *:81                    *:*                     LISTEN     5517/ispconfig_http
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN     18036/proftpd: (acc
tcp        0      0 megachu.freeflow:domain *:*                     LISTEN     5817/named
tcp        0      0 localhost.locald:domain *:*                     LISTEN     5817/named
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     18112/master
tcp        0      0 localhost.localdoma:953 *:*                     LISTEN     5817/named
tcp6       0      0 *:imaps                 *:*                     LISTEN     5225/couriertcpd
tcp6       0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN     5259/couriertcpd
tcp6       0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN     5240/couriertcpd
tcp6       0      0 *:imap2                 *:*                     LISTEN     5205/couriertcpd
tcp6       0      0 *:www                   *:*                     LISTEN     5691/apache2
tcp6       0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN     5453/sshd
tcp6       0      0 ip6-localhost:953       *:*                     LISTEN     5817/named
tcp6       0      0 *:https                 *:*                     LISTEN     5691/apache2
tcp6       0   2076 megachu.freeflow.co:ssh dsl-146-168-233.t:30051 ESTABLISHED32601/0
Reply With Quote
  #4  
Old 31st March 2006, 18:40
Brenton Brenton is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 68
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

sorry, hit wrong button. wanted to say that SMTP is running. All other mail funtions are perfect.

Brenton
Reply With Quote
  #5  
Old 1st April 2006, 12:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Can you post the PHP code that sends the mails?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 1st April 2006, 14:02
Brenton Brenton is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 68
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
 
Default

fixed it! I had to include "php_admin_flag register_globals on" in the sites Apache Directives.

Some of the older php code needs to be updated on a few of the sites. Not very secure.

Thank you for the support Falko.

Brenton
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47
sendind mail working, but... muco Installation/Configuration 6 20th January 2006 18:43
Postfix mail is held in queue indefinitely... squallbsr Server Operation 9 15th January 2006 19:13


All times are GMT +2. The time now is 09:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.