Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th March 2006, 08:26
Steve_P Steve_P is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy smtpd, SASL authentication failure:

I have installed as per Perfect Setup Debian 3.1 (Danke, Falko), substituting Dovecot. I installed Squirrelmail and now have it working. Thunderbird can connect and get mail only if ssl is checked in server settings. However, it cannot send mail no matter what setting is checked for outgoing server settings.

Find below relevant info.
main.cf
Code:
# See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version

smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h
home_mailbox = Maildir/
#myhostname = localhost.localdomain
myhostname = ocotillo.sytes.net
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
#mydestination =ocotillo.sytes.net, localhost.sytes.net. localhost.localdomain, localhost.localdomain, localhost
relayhost = 
mynetworks = 127.0.0.0/8
#mailbox_command = procmail -a "$EXTENSION"
mailbox_command = 
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
smtpd_sasl_local_domain = $myhostname
#smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtpd_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable
mydestination = /etc/postfix/local-host-names
telnet localhost 25
Code:
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain.
Escape character is '^]'.
220 ocotillo.sytes.net ESMTP Postfix (Debian/GNU)
ehlo localhost
250-ocotillo.sytes.net
250-PIPELINING
250-SIZE 10240000
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH LOGIN PLAIN
250-AUTH=LOGIN PLAIN
250 8BITMIME
quit
221 Bye
Connection closed by foreign host.
ps aux|grep saslauthd
Code:
root      5743  0.0  1.0   6188  1276 ?        Ss   14:59   0:00 /usr/sbin/saslauthd -m /var/spool/postfix/var/run/saslauthd -r -a pam
root      5744  0.0  0.9   6188  1264 ?        S    14:59   0:00 /usr/sbin/saslauthd -m /var/spool/postfix/var/run/saslauthd -r -a pam
root      5745  0.0  0.9   6188  1264 ?        S    14:59   0:00 /usr/sbin/saslauthd -m /var/spool/postfix/var/run/saslauthd -r -a pam
root      5746  0.0  0.9   6188  1264 ?        S    14:59   0:00 /usr/sbin/saslauthd -m /var/spool/postfix/var/run/saslauthd -r -a pam
root      5747  0.0  0.9   6188  1264 ?        S    14:59   0:00 /usr/sbin/saslauthd -m /var/spool/postfix/var/run/saslauthd -r -a pam
root     15328  0.0  0.4   1944   616 pts/0    R+   23:06   0:00 grep saslauthd
mail.log
Code:
Mar 29 22:36:49 ocotillo postfix/master[14840]: daemon started -- version 2.2.9, configuration /etc/postfix
Mar 29 22:36:52 ocotillo postfix/smtpd[14846]: connect from unknown[192.168.0.50]
Mar 29 22:36:52 ocotillo postfix/smtpd[14846]: setting up TLS connection from unknown[192.168.0.50]
Mar 29 22:36:55 ocotillo postfix/smtpd[14846]: TLS connection established from unknown[192.168.0.50]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
Mar 29 22:37:04 ocotillo postfix/smtpd[14846]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed
Mar 29 22:37:04 ocotillo postfix/smtpd[14846]: warning: unknown[192.168.0.50]: SASL PLAIN authentication failed
Mar 29 22:37:06 ocotillo postfix/smtpd[14846]: warning: unknown[192.168.0.50]: SASL LOGIN authentication failed
Mar 29 22:37:12 ocotillo postfix/smtpd[14846]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed
Mar 29 22:37:12 ocotillo postfix/smtpd[14846]: warning: unknown[192.168.0.50]: SASL PLAIN authentication failed
Mar 29 22:37:13 ocotillo postfix/smtpd[14846]: warning: unknown[192.168.0.50]: SASL LOGIN authentication failed
Mar 29 22:37:19 ocotillo postfix/smtpd[14846]: lost connection after AUTH from unknown[192.168.0.50]
Mar 29 22:37:19 ocotillo postfix/smtpd[14846]: disconnect from unknown[192.168.0.50]
Mar 29 22:38:08 ocotillo postfix/master[14840]: terminating on signal 15
netstat -tap
Code:
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 *:imaps                 *:*                     LISTEN     5782/dovecot
tcp        0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN     5782/dovecot
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql *:*                     LISTEN     5625/mysqld
tcp        0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN     5782/dovecot
tcp        0      0 *:imap2                 *:*                     LISTEN     5782/dovecot
tcp        0      0 *:81                    *:*                     LISTEN     5906/ispconfig_http
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN     6127/proftpd: (acce
tcp        0      0 virtual-ip1.syte:domain *:*                     LISTEN     5539/named
tcp        0      0 192.168.0.100:domain    *:*                     LISTEN     5539/named
tcp        0      0 localhost.locald:domain *:*                     LISTEN     5539/named
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     14937/master
tcp        0      0 192.168.0.100:4620      64.233.187.104:www      ESTABLISHED13276/mozilla-bin
tcp        0      0 192.168.0.100:3916      h7252.serverkompete:www TIME_WAIT  -
tcp        0      0 192.168.0.100:imaps     192.168.0.50:2685       ESTABLISHED6333/imap-login
tcp        0      0 192.168.0.100:imaps     192.168.0.50:2684       ESTABLISHED6303/imap-login
tcp        0      0 192.168.0.100:4568      209.50.189.200:www      ESTABLISHED13276/mozilla-bin
tcp        0      0 192.168.0.100:imaps     192.168.0.50:2687       ESTABLISHED6324/imap-login
tcp        0      0 192.168.0.100:imaps     192.168.0.50:2686       ESTABLISHED6302/imap-login
tcp        0      0 192.168.0.100:imaps     192.168.0.50:2683       ESTABLISHED5820/imap-login
tcp6       0      0 *:www                   *:*                     LISTEN     9834/apache2
tcp6       0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN     5753/sshd
tcp6       0      0 *:https                 *:*                     LISTEN     9834/apache2
The result is the same whether on lan or non-associated network.
Squirrelmail can send and rec.
Any Ideas for auth failure??

Thank You,
Stephen
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th March 2006, 15:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,727 Times in 2,565 Posts
Default

The information you posted looks ok. Please make sure you use the correct username (something like web1_testuser, for example) and password.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 30th March 2006, 17:56
Steve_P Steve_P is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have 2 users created with ispconfig, xxxxxxxx and xxxx with emails of steve and test.

I have tried the following combinations for each user
(sub in domain and above names/emails)
user
user@domain.com
user@mysite.domain.com
user@hostname
user@192.168.0.100

error log show the same.

a quick trip to command line shows that I can send mail via telnet from localhost. I cannot from another machine.
localhost:
Code:
Mar 30 08:41:33 ocotillo postfix/smtpd[22978]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Mar 30 08:42:16 ocotillo postfix/smtpd[22978]: 1D80912F6EC: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
Mar 30 08:44:24 ocotillo postfix/cleanup[23212]: 1D80912F6EC: message-id=<20060330154216.1D80912F6EC@ocotillo.sytes.net>
Mar 30 08:44:24 ocotillo postfix/qmgr[14939]: 1D80912F6EC: from=<xxxxxxxxe@ocotillo.sytes.net>, size=424, nrcpt=1 (queue active)
Mar 30 08:44:26 ocotillo postfix/smtp[23239]: 1D80912F6EC: to=<xxxxxxxxxx@netmdc.com>, relay=mx1.tularosa.net[66.18.160.23], delay=146, status=sent (250 Ok: queued as 40BE3D5472A4)
Mar 30 08:44:26 ocotillo postfix/qmgr[14939]: 1D80912F6EC: removed
Another Machine:
Code:
Mar 30 08:44:42 ocotillo postfix/smtpd[23244]: connect from unknown[192.168.0.50]
Mar 30 08:46:12 ocotillo postfix/smtpd[23244]: NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[192.168.0.50]: 554 <xxxxxxxxxx@netmdc.com>: Relay access denied; from=<xxxxxxxx@ocotillo.sytes.net> to=<xxxxxxxxxx@netmdc.com> proto=ESMTP helo=<loca????ocotillo.sytes.net>
On remote machine, I rec error "Relay access denied"

Last edited by Steve_P; 30th March 2006 at 23:03.
Reply With Quote
  #4  
Old 30th March 2006, 22:58
Steve_P Steve_P is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default -=*solved*=-

I do not know what may come from this but my problem was solved by
editing /etc/defalut/saslauthd.

I changed
MECHANISMS="pam"
to
MECHANISMS="shadow"

/etc/init.d/saslauthd restart ; /etc/init.d/postfix restart
Reply With Quote
  #5  
Old 6th February 2009, 16:26
Mali Mali is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

try to install this package : libpam-mysql

and restore ur MECHANISM to pam
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SASL AUTH with postfix on Sarge keulu Server Operation 6 31st August 2006 22:49
Read but not send mail briggers HOWTO-Related Questions 24 7th April 2006 19:22
Authentication failure postfix-mysql medendo Server Operation 2 17th January 2006 23:11
SASL LOGIN authentication failed atjohnson3 Installation/Configuration 3 27th December 2005 17:52
"Unable to open this mailbox" olafskaug HOWTO-Related Questions 5 18th November 2005 11:45


All times are GMT +2. The time now is 01:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.