Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st April 2009, 13:23
wr19026 wr19026 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 172
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Ubuntu 8.04 - Apache not working after update

I ran apt-get update && apt-get upgrade in Ubuntu 8.04 this morning and saw that quite a few of the php modules needed to be updated. I'm running ISPconfig version 2.2.32 (upgrade was done a few days ago without any problems)

Since the update it seems that Apache2 won't run anymore. I did a /etc/init.d/apache2 start and that doesn't give me any errors. When I do a /etc/init.d/apache2 stop after that I see "httpd (no pid file) not running".

In the ISPconfig panel I see in services that my web-server is not running although the drop-down is set to "On"

Any ideas what could have gone wrong?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st April 2009, 13:37
wr19026 wr19026 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 172
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default eAccelerator caused the problem

Looking in /var/log/apache2/error.log it turns out that eAccelerator needs to be rebuilt for this most recent php version.

A good guide on how to install eAccelerator can be found here: http://developer.mindtouch.com/Deki/...u_8.04_(Debian)

This also works to cause the problem that I had.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st April 2009, 21:34
commentator commentator is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Netherlands
Posts: 146
Thanks: 49
Thanked 7 Times in 5 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by wr19026 View Post
Looking in /var/log/apache2/error.log it turns out that eAccelerator needs to be rebuilt for this most recent php version.
Aftr every php update/upgrade you have to recompile eaccelerator
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dutch Language on ISPconfig Ubuntu 8.04 raymonvdm Installation/Configuration 8 10th August 2009 08:48
The system is currently updating the configuration files. warlock General 8 21st February 2009 19:15
High Availability Samba cluster - DRBD + Heartbeat djalex Server Operation 58 25th May 2007 20:38
Log for Debugging jwan Installation/Configuration 5 27th October 2006 15:34
UebiMiau stopped working after Apache reinstall shajazzi Installation/Configuration 6 18th February 2006 20:42


All times are GMT +2. The time now is 18:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.