Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th March 2006, 15:48
M.Behrens M.Behrens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problem with the apache (I can't start ist)

Hello!

My Server: SUSE 9.3 Prof with ISP Config
(It ist a Strato Server)

Installed with these HowTo http://www.howtoforge.com/perfect_setup_suse_9.3

Every thing is fine and all services are online (started).

Now I put the register_globals from Off to On and restart the apache.

Then I install the OSCommerce Shop.

But now the Web-Server is Offline, I see it in the Admin of ISPConfig.
I can't restart or start it in the adminmenu.

Then I go in Putty

hxxx:~ # /etc/init.d/apache2 restart
Creating new config (0x80f0c08) for (null)
Creating new config (0x8186b90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8186b90 (0)
Creating new config (0x8189210) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8189210 (0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8189210)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8186b90)
Syntax OK
Destroying config 0x8189210
Destroying config 0x8186b90
Destroying config 0x80f0c08
Starting httpd2 (prefork) Creating new config (0x80f0c08) for (null)
Creating new config (0x8186b90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8186b90 (0)
Creating new config (0x8189210) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8189210 (0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8189210)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8186b90)
failed
hxxx:~ #

hxxx:~ # httpd -t
Creating new config (0x80f0c08) for (null)
Creating new config (0x81747f8) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x81747f8 (0)
Creating new config (0x8176fd0) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8176fd0 (0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8176fd0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x81747f8)
Syntax OK
Destroying config 0x8176fd0
Destroying config 0x81747f8
Destroying config 0x80f0c08
hxxx:~ #

hxxx:~ # netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 4946/mysqld
tcp 0 0 *:hosts2-ns *:* LISTEN 5463/ispconfig_http
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 7117/proftpd: (acce
tcp 0 0 hxxx.serverko:domain *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 localhost:domain *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 7024/master
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 5054/couriertcpd
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 5083/couriertcpd
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 5068/couriertcpd
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 5038/couriertcpd
tcp 0 0 *:domain *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 5028/sshd
tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 7024/master
tcp 0 0 hxxx.serverkompe:ssh p54902496.dip0.t-:62745 ESTABLISHED 6122/0
tcp 0 0 hxxx.serverkompe:ssh p54902496.dip0.t-:62973 ESTABLISHED 7918/sshd: root@not
tcp 0 0 hxxx.serverkompe:ssh p54902496.dip0.t-:62718 ESTABLISHED 5767/sshd: root@not
tcp 0 2076 hxxx.serverkompe:ssh p54902496.dip0.t-:62974 ESTABLISHED 8096/1

hxxx:~ #

hxxx:~ # ps -ax | grep apache
Warning: bad ps syntax, perhaps a bogus '-'? See http://procps.sf.net/faq.html
hxxx:~ #

In the /var/log/apache2/error_log is nothing!!!

What is the Problem, what can I do??????????

Thank you for your help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th March 2006, 16:13
sbovisjb1 sbovisjb1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 176
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Hmmmm

From what i see the program bailed when it triend to merge those directories and ever since then its been tripping over it self. Also you're apache config file (i cant remember where it is ) is not configured to put the error data there. By setting the error log "|/www/cgi-src/errorlog.pl >>/www/logs/error.log"<--- example script you can send errors to custom files if a problem arises... i think thats you're first step.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th March 2006, 16:27
M.Behrens M.Behrens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default I dont find it!

Sorry but I dont find /www/cgi-src/errorlog.pl
Reply With Quote
  #4  
Old 28th March 2006, 20:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

And Apache is working with register_globals set to Off?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 29th March 2006, 00:35
M.Behrens M.Behrens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hello Falko!

No now apache dosen't work.

Never mind register_globals ist On or Off.
Reply With Quote
  #6  
Old 29th March 2006, 14:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

And there's nothing in the Apache error log?
Do you get errors when you restart Apache?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 30th March 2006, 18:50
M.Behrens M.Behrens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have to install the Server new!

It ist a Strato Server only with SUSE 9.3 Prof
First I have do the HowTo for SUSE 9.3 then I install the ISPConfig.
Everything is fine and all services are online
Then I make the Maildir On and change the language to German.
Now I create a costumer, a web and a user and E-Mail.
Then I create a SSL Certificate for the Domain and test it.
Everything works fine, I can connect the Domain with Firefox.
Now I create a MySQL Database.
Then I loggin with WS_FTP at the Webspace and copy some Files (9,9MB).
During this I want to connect the Domain with Firefox again, but it dosen't work! " Beim Versuch, www.xxx.de zu kontaktieren, wurde die Verbindung zurückgesetzt." (Time ca. 16:58)
I look in the ISPConfig admin and the Web-Server is offline!
I go in the Putty and want to restart the apache:

hxxx:~ # /etc/init.d/apache2 restart
Creating new config (0x80f0c08) for (null)
Creating new config (0x8186b90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8186b90 (0)
Creating new config (0x8189200) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8189200 (0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8189200)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8186b90)
Syntax OK
Destroying config 0x8189200
Destroying config 0x8186b90
Destroying config 0x80f0c08
Warning: found stale pidfile (unclean shutdown?)
Starting httpd2 (prefork) Creating new config (0x80f0c08) for (null)
Creating new config (0x8186b90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8186b90 (0)
Creating new config (0x8189200) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8189200 (0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8189200)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8186b90)
startproc: exit status of parent of /usr/sbin/httpd2-prefork: 1
failed
hxxx:~ #

The error Log: (/var/log/apache2/error_log):

...
[Thu Mar 30 16:41:08 2006] [notice] Apache/2.0.53 (Linux/SUSE) configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 30 16:43:49 2006] [error] [client 66.249.66.212] File does not exist: /srv/www/htdocs/catalog
[Thu Mar 30 16:45:49 2006] [notice] Graceful restart requested, doing restart
[Thu Mar 30 16:45:51 2006] [notice] Apache/2.0.53 (Linux/SUSE) configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 30 16:45:51 2006] [warn] long lost child came home! (pid 5535)
[Thu Mar 30 16:47:43 2006] [notice] Graceful restart requested, doing restart
Destroying config 0x80f4b50
Creating new config (0x8102b78) for (null)
Creating new config (0x8192e90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8192e90 (0)
Merge dir (0x8102b78) (0x8192e90)
Destroying config 0x80f4b50
Creating new config (0x8102b78) for (null)
Creating new config (0x8192e90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8192e90 (0)
Merge dir (0x8102b78) (0x8192e90)
Destroying config 0x80f4b50
Creating new config (0x8102b78) for (null)
Creating new config (0x8192e90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8192e90 (0)
Merge dir (0x8102b78) (0x8192e90)
Destroying config 0x80f4b50
Creating new config (0x8102b78) for (null)
Creating new config (0x8192e90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8192e90 (0)
Merge dir (0x8102b78) (0x8192e90)
Destroying config 0x80f4b50
Creating new config (0x8102b78) for (null)
Creating new config (0x8192e90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8192e90 (0)
Merge dir (0x8102b78) (0x8192e90)
Destroying config 0x80f4b50
Creating new config (0x8102b78) for (null)
Creating new config (0x8192e90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8192e90 (0)
Merge dir (0x8102b78) (0x8192e90)
[Thu Mar 30 16:47:44 2006] [notice] Apache/2.0.53 (Linux/SUSE) configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 30 16:47:44 2006] [warn] long lost child came home! (pid 6260)
[Thu Mar 30 16:48:46 2006] [notice] Graceful restart requested, doing restart
Destroying config 0x8192e90
Destroying config 0x8102b78
Creating new config (0x810ab90) for (null)
Creating new config (0x8196ea8) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8196ea8 (0)
Merge dir (0x810ab90) (0x8196ea8)
Destroying config 0x8192e90
Destroying config 0x8102b78
Creating new config (0x810ab90) for (null)
Creating new config (0x8196ea8) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8196ea8 (0)
Merge dir (0x810ab90) (0x8196ea8)
Destroying config 0x8192e90
Destroying config 0x8102b78
Creating new config (0x810ab90) for (null)
Creating new config (0x8196ea8) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8196ea8 (0)
Merge dir (0x810ab90) (0x8196ea8)
Destroying config 0x8192e90
Destroying config 0x8102b78
Creating new config (0x810ab90) for (null)
Creating new config (0x8196ea8) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8196ea8 (0)
Merge dir (0x810ab90) (0x8196ea8)
Destroying config 0x8192e90
Destroying config 0x8102b78
Creating new config (0x810ab90) for (null)
Creating new config (0x8196ea8) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8196ea8 (0)
Merge dir (0x810ab90) (0x8196ea8)
Destroying config 0x8192e90
Destroying config 0x8102b78
Creating new config (0x810ab90) for (null)
Creating new config (0x8196ea8) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8196ea8 (0)
Merge dir (0x810ab90) (0x8196ea8)
[Thu Mar 30 16:48:46 2006] [notice] Apache/2.0.53 (Linux/SUSE) configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 30 16:48:46 2006] [warn] long lost child came home! (pid 6686)
Destroying config 0x8196ea8
Destroying config 0x810ab90
Creating new config (0x810fba0) for (null)
Creating new config (0x818ee80) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818ee80 (0)
Merge dir (0x810fba0) (0x818ee80)
Destroying config 0x8196ea8
Destroying config 0x810ab90
Creating new config (0x810fba0) for (null)
Creating new config (0x818ee80) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818ee80 (0)
Merge dir (0x810fba0) (0x818ee80)
Destroying config 0x8196ea8
Destroying config 0x810ab90
Creating new config (0x810fba0) for (null)
Creating new config (0x818ee80) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818ee80 (0)
Merge dir (0x810fba0) (0x818ee80)
Destroying config 0x8196ea8
Destroying config 0x810ab90
Creating new config (0x810fba0) for (null)
Creating new config (0x818ee80) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818ee80 (0)
Merge dir (0x810fba0) (0x818ee80)
Destroying config 0x8196ea8
Destroying config 0x810ab90
Creating new config (0x810fba0) for (null)
Creating new config (0x818ee80) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818ee80 (0)
Merge dir (0x810fba0) (0x818ee80)
[Thu Mar 30 16:50:09 2006] [notice] caught SIGTERM, shutting down
Destroying config 0x8196ea8
Destroying config 0x810ab90
Creating new config (0x810fba0) for (null)
Creating new config (0x818ee80) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818ee80 (0)
Merge dir (0x810fba0) (0x818ee80)
Destroying config 0x818ee80
Destroying config 0x810fba0
[Thu Mar 30 16:50:10 2006] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec2)
Destroying config 0x8189000
Destroying config 0x8186828
Destroying config 0x80f0c08
Creating new config (0x80f4b50) for (null)
[Thu Mar 30 16:50:10 2006] [notice] Apache/2.0.53 (Linux/SUSE) configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 30 16:54:15 2006] [notice] Graceful restart requested, doing restart
Creating new config (0x8188930) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8188930 (0)
Creating new config (0x818d188) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818d188 (0)
Merge dir (0x80f4b50) (0x818d188)
Merge dir (0x80f4b50) (0x8188930)
Creating new config (0x8188930) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8188930 (0)
Creating new config (0x818d188) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818d188 (0)
Merge dir (0x80f4b50) (0x818d188)
Merge dir (0x80f4b50) (0x8188930)
Creating new config (0x8188930) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8188930 (0)
Creating new config (0x818d188) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818d188 (0)
Merge dir (0x80f4b50) (0x818d188)
Merge dir (0x80f4b50) (0x8188930)
Creating new config (0x8188930) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8188930 (0)
Creating new config (0x818d188) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818d188 (0)
Merge dir (0x80f4b50) (0x818d188)
Merge dir (0x80f4b50) (0x8188930)
Creating new config (0x8188930) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8188930 (0)
Creating new config (0x818d188) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818d188 (0)
Merge dir (0x80f4b50) (0x818d188)
Merge dir (0x80f4b50) (0x8188930)
Creating new config (0x8188930) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8188930 (0)
Creating new config (0x818d188) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818d188 (0)
Merge dir (0x80f4b50) (0x818d188)
Merge dir (0x80f4b50) (0x8188930)
APPLYING (safe_mode)(0)
APPLYING (safe_mode)(0)
APPLYING (safe_mode)(0)
Creating new config (0x8188930) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8188930 (0)
Creating new config (0x818d188) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818d188 (0)
Merge dir (0x80f4b50) (0x818d188)
Merge dir (0x80f4b50) (0x8188930)
Destroying config 0x818d188
Destroying config 0x8188930
Destroying config 0x80f4b50
Creating new config (0x8102b78) for (null)
Creating new config (0x818ce20) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818ce20 (0)
Creating new config (0x81c3880) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x81c3880 (0)
Merge dir (0x8102b78) (0x81c3880)
Merge dir (0x8102b78) (0x818ce20)

Thats all what I do with my new installt Server!!!!!!!!

After I want to restart the Apache again there is nothing more in the error_log!

What ist the Problem????????
What can I do?

It is the third installation and everytime the same Problem! Eveytime whan you connect the Domain with FTP and during this with http, the apache go's offline and you can't start or reboot the apache!
Is this a Bugg of ISPConfig?

Please help me!

Last edited by M.Behrens; 30th March 2006 at 18:58.
Reply With Quote
  #8  
Old 30th March 2006, 23:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,736
Thanks: 840
Thanked 5,597 Times in 4,408 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by M.Behrens
Is this a Bugg of ISPConfig?
I dont think so. Most large hosters like strato, puretec and hosteurope do not install default linux distributions. They compile their own packages of apache etc. Maybe it is a problem with package specially compiled by Strato.

But I never seen this output:

Quote:
Destroying config 0x818d188
Destroying config 0x8188930
Destroying config 0x80f4b50
Creating new config (0x8102b78) for (null)
Creating new config (0x818ce20) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x818ce20 (0)
Creating new config (0x81c3880) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x81c3880 (0)
Merge dir (0x8102b78) (0x81c3880)
Merge dir (0x8102b78) (0x818ce20)
It is definetely not from ISPConfig. You can try to look in you apache2.conf file, at the end is a part inserted by ISPConfig. If you remove this, does your apache start? ...Make a Backup of the apache2 config file before
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 30th March 2006, 23:41
M.Behrens M.Behrens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hello Till and Falko!

I find the Problem!!!!!!!!!

Sorry, there is no Bug in the ISPConfig!

The Problem is my SSL certificate!

First I make a SSL certificate with ISPConfig. After this is all OK, I can stop, start or restart the apache!

Then I put my own SSL Certifikate for that Domain in SSL Request and SSL Zertifikat and save it. Thats the Problem!!!!!!!!!!

Now the Apache go's down and I can't start it. The error Message you can see in the other Posts.

But why????

When I delete the SSL Certificate I can start the apache and all is OK!!!

Why don't the Server work with my SSL Certificate????????
Reply With Quote
  #10  
Old 30th March 2006, 23:45
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,736
Thanks: 840
Thanked 5,597 Times in 4,408 Posts
 
Default

Are you sure the certificate is a mod_ssl compatible certificate?

Has the certificate been generated on basis of the ISPConfig certificate request?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache and Tomcat problem! Urgent maroonworks Server Operation 3 24th February 2006 16:14
Help with apache owner problem! comtjfnon Installation/Configuration 8 4th January 2006 23:32
Apache language problem toyito Installation/Configuration 2 30th November 2005 05:25
Please help - Apache problem atrik_Pr Installation/Configuration 5 9th November 2005 15:06
UI Problem with additonal Apache directives tstich General 3 3rd November 2005 15:11


All times are GMT +2. The time now is 04:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.