#1  
Old 8th April 2009, 05:51
ggohdin ggohdin is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Messy DNS issue

Hi, thanks to all who helped me previously, now im getting close, but this has got me really confused.

My server is called "server1.agama.net"
My domain is "agama.co.nz"
my NS1 is "ns1.ggohdin.net"

This is the output of "dig @localhost agama.co.nz"

Code:
; <<>> DiG 9.5.1-P1 <<>> @localhost agama.co.nz
; (2 servers found)
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 47409
;; flags: qr aa rd; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 2
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;agama.co.nz.                   IN      A

;; ANSWER SECTION:
agama.co.nz.            86400   IN      A       123.123.123.123

;; AUTHORITY SECTION:
agama.co.nz.            86400   IN      NS      ns1.ggohdin.net.
agama.co.nz.            86400   IN      NS      ns2.ggohdin.net.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns2.ggohdin.net.        86400   IN      A       123.123.123.123
ns1.ggohdin.net.        86400   IN      A       123.123.123.123

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Wed Apr  8 15:49:10 2009
;; MSG SIZE  rcvd: 124
which to me looks correct.

But when I look at my dns setup using this website http://www.intodns.com/agama.co.nz it shows all the errors of my DNS setup.

Please if someone could help.

Last edited by ggohdin; 8th April 2009 at 05:51. Reason: error correcting
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th April 2009, 13:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Did you create A records for ns1.ggohdin.net and ns2.ggohdin.net?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 9th April 2009, 23:56
ggohdin ggohdin is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi, in ISPconfig3 I have my SOA for agama.co.nz then I have my A and NS records for my nameserver in that SOA. Is that correct?

Only other thing I can think of is it might be my registerar.

Thank you for getting back to me.

Last edited by ggohdin; 10th April 2009 at 00:09.
Reply With Quote
  #4  
Old 10th April 2009, 00:18
ggohdin ggohdin is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

HI, sorry but did you mean A record for my NS with my registerar? because for some reasion when I enter in my NS (ns1.agama.net.) and i enter in my ip address for that NS it wont save on their database, I have emailed them about it, do you think thats the problem?

cheers
Reply With Quote
  #5  
Old 10th April 2009, 13:30
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

You need A records for ns1.ggohdin.net and ns2.ggohdin.net, not for ns1.agama.net. These A records must exist in the ggohdin.net zone.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 10th April 2009, 23:03
ggohdin ggohdin is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I have added a zone called ggohdin.net. and I have added the A records with ns1.ggohdin.net. pointing to my external IP. so I just have to wait for propagation time?

cheers
Reply With Quote
  #7  
Old 11th April 2009, 20:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

There are no authoritative nameservers define for ggohdin.net:

Code:
mh1:~# dig ns ggohdin.net

; <<>> DiG 9.3.4 <<>> ns ggohdin.net
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 57904
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;ggohdin.net.                   IN      NS

;; AUTHORITY SECTION:
net.                    900     IN      SOA     a.gtld-servers.net. nstld.verisign-grs.com. 1239474197 1800 900 604800 900

;; Query time: 149 msec
;; SERVER: 145.253.2.75#53(145.253.2.75)
;; WHEN: Sat Apr 11 20:32:59 2009
;; MSG SIZE  rcvd: 102

mh1:~#
You must define the nameservers in your registrar's web interface.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 15th April 2009, 02:51
ggohdin ggohdin is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey, thanks for all the help, but I might just give up. I donno why but my server downloaded 25GB in 7 days, and since their is no such thing as UNLIMITED download here, it probabaly isnt a good idea.

cheers
Reply With Quote
  #9  
Old 15th April 2009, 11:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

Downloaded what from where?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 15th April 2009, 12:17
ggohdin ggohdin is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I donno, I it hasn't saved anything to the hdd as far as I can tell from the raid status.

It seems it was either uploading and downloading about 4 - 8 gb a day of requests it seems. Which is not good considering over here I get charged $2 per gig for anything over 25gb.

I did get the website to work in the end, it seems that the control panel for the domain registrar had some issues with their data base and not holding my IP in their A record.

cheers.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squid Proxy Caching on Linux obzerver Installation/Configuration 4 13th August 2008 19:51
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 17:25
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 14:40
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 14:34
DNS issue and user's alias problem rosa hsiao General 3 2nd November 2005 10:03


All times are GMT +2. The time now is 04:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.