Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th April 2010, 00:23
cripperz cripperz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Singapore
Posts: 22
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default How to enable fopen for 1 domain or all domains

Hi All,

need some advise. I am on ubuntu and using ISPConfig 2. I recently had a user who would need the fopen function. I have checked that in /etc/php5/apache2/php.ini the "allow_url_fopen" is enabled but i am still receiving error in the front end with the error stated below

Warning: fopen(http://www.florahut.com/codedev/index.php/category/) [function.fopen]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/web11/web/lib/templates/template.php on line 334


Where else am i missing to enable this fopen ?
__________________
Regards,
Haas
Cripperz Prodigy - www.cripperz.sg
Singapore Computer Repairs N Web Design
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th April 2010, 04:44
createch createch is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 118
Thanks: 24
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default

try this .....
Check the permission of your directories please, and check whether safemode is in effect
Reply With Quote
  #3  
Old 28th April 2010, 10:04
cripperz cripperz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Singapore
Posts: 22
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by createch View Post
try this .....
Check the permission of your directories please, and check whether safemode is in effect
Hi there,

i have temporarily set the permission on /web to 777 and also i have check that the safe_mode value is off in php.ini ....

is there any other consideration that i should make ?
__________________
Regards,
Haas
Cripperz Prodigy - www.cripperz.sg
Singapore Computer Repairs N Web Design
Reply With Quote
  #4  
Old 28th April 2010, 15:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cripperz View Post
also i have check that the safe_mode value is off in php.ini ....
Please check if Safe Mode is on in the vhost configuration.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 28th April 2010, 19:36
cripperz cripperz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Singapore
Posts: 22
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi Falko,

thanks for your reply. I confirm that the vhost safe mode is also off right now.

Quote:
SuexecUserGroup web11_admin web11
ServerName www.florahut.com:80
ServerAdmin webmaster@florahut.com
DocumentRoot /var/www/web11/web
ServerAlias florahut.com
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
Alias /cgi-bin/ /var/www/web11/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web11/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
AddType application/vnd.wap.wmlscriptc .wmlsc .wsc
AddType text/vnd.wap.wml .wml
AddType text/vnd.wap.wmlscript .ws .wmlscript
AddType image/vnd.wap.wbmp .wbmp
Alias /stats "/var/www/web11/web/webalizer"
Alias /error/ "/var/www/web11/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web11/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web11/user/$1/web/$3
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} ^(TRACE|TRACK)
RewriteRule .* - [F]
</IfModule>
__________________
Regards,
Haas
Cripperz Prodigy - www.cripperz.sg
Singapore Computer Repairs N Web Design
Reply With Quote
  #6  
Old 28th April 2010, 20:51
createch createch is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 118
Thanks: 24
Thanked 16 Times in 13 Posts
 
Default

For suspected safe mode issue, please make sure that in the ISPConfig user interface, PHP safe mode is NOT ticked in this domain.

You may do the following checking too:

a) Open the file concerned (i.e. template.php), go to line 334, check what file/directory the php script is trying to access -- then make sure that the system has been set to allow such file/directory access.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot send or receive mail farbrorc Installation/Configuration 6 24th January 2010 12:56
postfix, pop3 uvbnserved Server Operation 22 24th May 2009 22:00
Exim Gateway with mailwatch (Unable to receive emails) siul0_0 HOWTO-Related Questions 10 9th May 2009 00:00
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 18:39
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! micko_escalade Installation/Configuration 35 30th March 2007 12:31


All times are GMT +2. The time now is 02:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.