Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 28th November 2006, 10:25
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,665
Thanks: 819
Thanked 5,316 Times in 4,169 Posts
Default

Do you get any errors in the ISPConfig logfile /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log ?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 28th November 2006, 11:19
Blu Blu is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Do you get any errors in the ISPConfig logfile /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log ?
grep error ispconfig.log returns:
27.11.2006 - 23:25:54 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1058: cp -fr /root/ispconfig/isp/error_en /var/www/web9/web/error

The file starts at 4pm yesterday, there's a lot of INFOs but no ERRORs.

I can also see references to the subdomains I was trying to create, however, they are all linked to either xferlog.mysubdomain.mydomain.co.uk or maillog.....

Last edited by Blu; 28th November 2006 at 11:25.
Reply With Quote
  #13  
Old 28th November 2006, 15:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...d_zonefile_dir
http://www.howtoforge.com/forums/sho...d_zonefile_dir
http://www.howtoforge.com/forums/sho...d_zonefile_dir

Make sure your permissions are as shown in the tutorial, and that server_bind_zonefiles_dir has the correct value. Also check if there is a file .ispconfig_lock in /root/ispconfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 28th November 2006, 17:21
Blu Blu is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/sho...d_zonefile_dir
http://www.howtoforge.com/forums/sho...d_zonefile_dir
http://www.howtoforge.com/forums/sho...d_zonefile_dir

Make sure your permissions are as shown in the tutorial, and that server_bind_zonefiles_dir has the correct value. Also check if there is a file .ispconfig_lock in /root/ispconfig.
removed the .ispconfig_lock file and all seems to be working quite well now... cheers guys.
Reply With Quote
  #15  
Old 28th November 2006, 22:54
Blu Blu is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Blu
removed the .ispconfig_lock file and all seems to be working quite well now... cheers guys.
well .... maybe not quite well.... seems to be creating the DNS now and pulling them up ok, however, i've maybe now run into a problem with my vhosts as it's pulling up the "This is a shared IP" page instead of the "welcome to blah.com" page.

It's creating the DNS records, it's creating the /var/www/webx and symbolic link of the domain name web files...

It's even created the virtual hosts in /etc/httpd/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf

Not sure if it makes a difference but I did find this line in the httpd/error_log file a few times:

[Tue Nov 28 21:53:06 2006] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /var/www/sharedip/favicon.ico


*** UPDATE: ok, seems to work fine when i create a site with an internal IP, just not external. Will try and create a site with a registered domain on the internal IP and give it some time to propogate and let you know what happens. ***

*** ANOTHER UPDATE: Works fine with just using internal IP - woohooo***

Thanks again for all your help guys!

Cheers!

Last edited by Blu; 29th November 2006 at 00:49.
Reply With Quote
  #16  
Old 29th November 2006, 15:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Blu
*** UPDATE: ok, seems to work fine when i create a site with an internal IP, just not external. Will try and create a site with a registered domain on the internal IP and give it some time to propogate and let you know what happens. ***

*** ANOTHER UPDATE: Works fine with just using internal IP - woohooo***
Yes, in ISPConfig you must use the IP address that you see in the
Code:
ifconfig
output. But for DNS records you must use your public IP address, otherwise users that are not in your local network can't visit your web sites.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 6th October 2008, 23:18
VibroMax VibroMax is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please what was the solution to this problem ? Everything seems to be fine with my ispconfig just that ispconfig is not updating named.conf anymore. The path to this file and the zone files is correct in the web management interface.
Reply With Quote
  #18  
Old 7th October 2008, 17:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Which distribution are you using? Are there any warnings in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 13th October 2008, 09:32
VibroMax VibroMax is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm running CentOS 4.6

I have some warninings in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log

05.10.2008 - 22:51:31 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 289: WARNING: could not postmap hash:/etc/postfix/virtusertable

05.10.2008 - 22:51:31 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2414: WARNING: could not httpd -t
&> /dev/null

05.10.2008 - 22:51:31 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2425: httpd syntax seems to contain
errors, reloading with old configuration

However, I made changes in ispconfig dns manager (as I read in one of the posts) to one of my sites and when I checked /etc/named.conf I noticed ispconfig has written to the file.
Please can you give a pointer to what is causing the errors and the reason ispconfig stopped writing the /etc/named.conf ?
Reply With Quote
  #20  
Old 14th October 2008, 19:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
 
Default

What are the outputs of
Code:
ls -la /var/named/chroot/
ls -la /var/named/chroot/var/
ls -la /root/ispconfig
ls -la /etc/httpd/vhosts
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora Core 5 - not updating DNS/web rajclark Installation/Configuration 8 27th March 2006 14:03
Fedora core 3 humph Installation/Configuration 1 3rd March 2006 09:36
Perfect Setup - Fedora Core 3 - saslauthd problem Median Installation/Configuration 28 29th January 2006 18:51
ISPCONFIG installation problem with Fedora Core 4 (64 bit) dchowdhu Installation/Configuration 5 25th January 2006 06:21
help on fedora core 4 horus9520 Installation/Configuration 2 18th November 2005 23:37


All times are GMT +2. The time now is 09:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.