Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th April 2009, 01:04
joemateer joemateer is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 403 Forbidden web sites

Hi,

ive just installed The perfect server on Debian 5.0 with ISPConfig 3

Everything went great until I started creating websites. I get the following error on every website I create!! How annoying.

Can anyone help please its driving me NUTS.


Forbidden
You don't have permission to access /ljsellerslisburn.co.uk on this server.


--------------------------------------------------------------------------------

Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny2 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g Server at server.pcinclusive.game-host.org Port 80
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th April 2009, 01:51
zosorock zosorock is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Philadelphia
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to zosorock
Default

I am getting the same kind of error for everything, including the admin interface. I enabled logs file for it and this is what comes up in the error.log

client denied by server configuration: /usr/local/ispconfig/interface/web/

I am trying to run it on Debian 5 (Lenny) and Apache 2.2

Any help much appreciated Thanks in advance!

Fabiano
Reply With Quote
  #3  
Old 6th April 2009, 01:56
joemateer joemateer is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im nearly sure its got something to do with the router! have you told your router to port forward 80 to the IP address of your server!

I did a complete re-install from scratch with the debian install and ISPConfig 3 'The perfect server' and I still get the same error.

lol
Reply With Quote
  #4  
Old 6th April 2009, 03:03
zosorock zosorock is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Philadelphia
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to zosorock
Default

No, I doubt that is the problem. My server is in a datacenter and was running ISPcontrol just fine until I decided to give ISPconfig a try and now it doesn't work anymore. It was able to serve pages in PHP, Ruby on Rails and Python without any problems.

I think it is an Apache setting somewhere. Or perhaps user permissions on files. Or something along these lines. That's where I would bet my money

I hope someone can perhaps shed some light on our problem.

Good luck!
Reply With Quote
  #5  
Old 6th April 2009, 14:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Did you check the web site's error log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 6th April 2009, 14:28
joemateer joemateer is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

RECENT access.log


90.240.213.70 - - [06/Apr/2009:13:11:30 +0100] "GET /work.com HTTP/1.1" 403 299 "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NE$

RECENT error.log

[Mon Apr 06 13:11:30 2009] [error] [client 90.240.213.70] client denied by server configuration: /var/www/work.com

any help would be appreciated.
Joe.
Reply With Quote
  #7  
Old 6th April 2009, 15:46
joemateer joemateer is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is driving me crazy!!

Its a clean, new installation. Im sure it has something to do with permissions but I cant put my finger on it!!

Ive removed quota and quotatool to see if this helped and it never. I also tried changing permissions on the /var/www files and directories and this never helped either apacheclt says syntax ok.......

Im baffled.. when i do create a new web page i get access to it for 30secs, when i refresh, then its blocks me out with the dreaded ERROR 403 Permission denied.

Surely someone has came accross this before!!

Joe.
Reply With Quote
  #8  
Old 6th April 2009, 16:23
zosorock zosorock is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Philadelphia
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to zosorock
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Did you check the web site's error log?
yes, that's where I got this message from:
client denied by server configuration: /usr/local/ispconfig/interface/web/
Reply With Quote
  #9  
Old 7th April 2009, 16:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Which ISPConfig 3 version do you have installed?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 7th April 2009, 17:15
zosorock zosorock is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Philadelphia
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via ICQ to zosorock
 
Default

Here is 3.0.1.1, downloaded on Sunday. Please let me know if you need any other information. Also, if any of you developers would like access to the server where the issues are happening, contact me in private and I will send you access information.

Thank you!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
web pages forbidden frank2 Installation/Configuration 1 18th November 2008 01:24
add web site serr57 Installation/Configuration 18 13th April 2008 11:40
IMAP doesn't work..as i followed the Perfect Setup for Fedora 4 asokaajay Server Operation 11 10th June 2007 14:57
get thousands of "Mailsize" mails from own server torusturtle Installation/Configuration 20 24th December 2006 14:51
CGI issues - 403 Error- Forbidden! itgroup Installation/Configuration 4 2nd June 2006 09:43


All times are GMT +2. The time now is 13:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.