Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th August 2014, 13:22
osyrixx osyrixx is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default ISPConfig DNS Settings for multiple domains (Hosted on 1 IP)

Hi guys,
I`ve set up my ISPConfig box but have some questions about DNS / Mail configuration. Please also (cause I`m a noob) check if my configuration is corrct).

I have 2 domains hosted on one machine with 1 IP:
ng-host.de (named first.de below) and second.com

My servers hostname is srv.first.de:
Quote:
cat /etc/mailname
srv.first.de

cat /etc/hostname
srv.first.de

hostname -f
srv.first.de
In /etc/postfix/main.cf I have:
Quote:
myhostname = srv.first.de
myorigin = /etc/mailname
mydestination = srv.first.de, localhost, localhost.localdomain
> My primary nameserver (ns.first.de and ns.second.com) is my own server. The secondary is hosted at my provider.
> There are glue records registered at my provider for ns.first.de and ns.second.com which point to my servers IP. For first.de I`ve also set up a IPv6 glue.
> There is a reverse pointer for my IP pointing at srv.first.de
> Everything is working just fine, mail, web, ... no problems but if I make a check at dnsqueries.com/en/domain_check.php I get some weird errors I can`t deal with. Could you please tell me what I`ve done wrong?

Query for ng-host.de (first.de):
Quote:
1. NS A records at nameservers : Your nameserver do not include A records when asked for your NS records.

2. All nameservers report identical NS records: The NS records at your nameservers aren't identical.

3. Differing MX-A records: I have searched for differing IPs for your MX records between what are declaring your NS and the authoritative NS for the MX records. The check failed because
in sdns2.ovh.net. i can't find srv.ng-host.de.[5.XXX.7.XXX]
in ns.ng-host.de. i can't find srv.ng-host.de.
My named (bind) configuration for first.de:
Quote:
cat /etc/bind/pri.first.de
$TTL 3600
@ IN SOA ns.first.de. hostmaster.first.de. (
2014081219 ; serial, todays date + todays serial #
7200 ; refresh, seconds
900 ; retry, seconds
1209600 ; expire, seconds
86400 ) ; minimum, seconds
;

irc 86400 A 5.XXX.7.XXX
first.de. 86400 A 5.XXX.7.XXX
ns 86400 A 5.XXX.7.XXX
ns.first.de. 86400 A 5.XXX.7.XXX
srv 86400 A 5.XXX.7.XXX
www 86400 A 5.XXX.7.XXX
irc 86400 AAAA XXXX:41d0:2:3fda::XXXX
first.de. 86400 AAAA XXXX:41d0:2:3fda::XXXX
ns 86400 AAAA XXXX:41d0:2:3fda::XXXX
ns.first.de. 86400 AAAA XXXX:41d0:2:3fda::XXXX
srv 86400 AAAA XXXX:41d0:2:3fda::XXXX
www 86400 AAAA XXXX:41d0:2:3fda::XXXX
pop3 86400 CNAME srv.first.de.
first.de. 86400 MX 10 srv.first.de.
first.de. 86400 NS ns.provider.net.
first.de. 86400 NS ns.first.de.
first.de. 86400 TXT "v=spf1 a mx -all"
For second.com it is:
Quote:
cat /etc/bind/pri.second.com
$TTL 3600
@ IN SOA ns.second.com. hostmaster.first.de. (
2014081220 ; serial, todays date + todays serial #
7200 ; refresh, seconds
540 ; retry, seconds
1209600 ; expire, seconds
86400 ) ; minimum, seconds
;

second.com. 86400 A 5.XXX.7.XXX
ns 86400 A 5.XXX.7.XXX
ns.second.com. 86400 A 5.XXX.7.XXX
www 86400 A 5.XXX.7.XXX
pop3 86400 CNAME srv.first.de.
second.com. 86400 MX 10 srv.first.de.
second.com. 86400 NS ns.second.com.
second.com. 86400 NS ns.provider.net.
second.com. 86400 TXT "v=spf1 a mx -all"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig Local DNS server settings (Ubuntu 12.04 LTS) neoszion HOWTO-Related Questions 25 14th October 2012 12:41
No dns zone files created? sjau Installation/Configuration 7 13th March 2012 14:15
ISPconfig setup - DNS, router and general access problems ingvar Installation/Configuration 6 31st July 2010 14:13
Hosting multiple websites and webmail dmwcool Installation/Configuration 8 30th March 2010 04:15
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 15:34


All times are GMT +2. The time now is 12:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.