#1  
Old 7th April 2009, 22:15
Tripple Tripple is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 114
Thanks: 7
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default SSH error

I'm testing and trying ISPConfig 3.0.1.1

I created a client and a site.
Now I'm trying to play around.
FTP works fine. I can upload files to the site.
However, when I ssh to the server and try to close a file with vim I get:
E138: Can't write viminfo file /var/www/clients/client1/web2/.viminfo!

Looks like a permission problem.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th April 2009, 22:32
Tripple Tripple is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 114
Thanks: 7
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Of course I get this error:
drwxr-xr-x 13 root root 4096 apr 7 23:08 web2

But all I tried was to setup a simple site for a testclient. He shouldn't get any errors, right?

Anyway, that client can even see the complete server:
$ cd /
$ ls
$ cd /var/www
$ ls

etc...

I guess I have to learn quite a lot. ISPConfig 3 looks like a nice but complicated piece of software.
Reply With Quote
  #3  
Old 8th April 2009, 12:25
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,733
Thanks: 840
Thanked 5,596 Times in 4,407 Posts
Default

You missed to enable jailkit for the user.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Tripple (8th April 2009)
  #4  
Old 13th April 2013, 17:40
Transmaniacon MC Transmaniacon MC is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 8
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Rather than start a new thread, I found this one describing my problem exactly. I hope I behaved correctly.

I created site, I created FTP user and uploaded files, I created shell user and after editing and saving a file (using vi), I was greeted with:
Quote:
E138: Can't write viminfo file /var/www/clients/client0/web3/.viminfo!
The file is in fact saved as edited, but I get the error message.

So I searched and found this thread. After logging off, enabling jailkit for the shell user in ISPCONFIG interface, and then logging in again, I see nothing when performing "ls". Therefore, I disable jailkit for the user, and after logging in again the user can see and edit the files again, but again with the error message.

What does this mean? Can I "fix" things so the shell user doesn't get this warning?

Thank you,
TMC
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LB1 Not Taking Over Shared IP Using Heartbeat 2.1.3 On FC10 64Bit asyadiqin Installation/Configuration 5 11th February 2009 21:11
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 22:42
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 04:38
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 19:07
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 5th October 2005 00:53


All times are GMT +2. The time now is 23:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.