Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd April 2009, 18:23
oepastor oepastor is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bind-Server doesn't start Centos 5.3

I've installed ISPConfig 2.2.31 in a Centos 5.3 server.
The installation works fine and start the panel ok.
But when I configure the server and configure one test site the BIND-Server doesn't work any more.
In the panel only says OFFLINE.
In the server console I have this:

[root@ns2 ~]# service named start
Starting named:
Error in named configuration:
/etc/named.conf:3: change directory to '/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit' failed: file not found

/etc/named.conf:3: parsing failed
[FAILED]

As I don't know which is the pointing file or the misconfiguration I request your help.

Thank you.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th April 2009, 10:20
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,788
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
Default

Please ake a look here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=13853
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th April 2009, 18:50
oepastor oepastor is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till

I've have done all the installation as is described in the post but bind doesn't work.
I'm using bind-9.3.4 but I suppose that is the same 9.3.3

Please tell me if there may be another thing to do.

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 5th April 2009, 12:29
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,788
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
Default

Did you set the correct path to the bind directory in ispconfig under management > server > settings and clicked on save?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 5th April 2009, 16:35
oepastor oepastor is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I didn't touch the default value.
Please tell me what must say o which is the correct path.
Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 5th April 2009, 16:43
oepastor oepastor is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If I uninstall the panel and make a new installation this problem can be solved or I will have another problem or a bigger one???
Or for a new installation I must have a clean system installation.
Reply With Quote
  #7  
Old 6th April 2009, 15:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

What's the path to the bind directory in ispconfig under management > server > settings right now?

Did you change the permissions as shown in the "Perfect Server" setup for CentOS 5.2?

Code:
chmod 755 /var/named/
chmod 775 /var/named/chroot/
chmod 775 /var/named/chroot/var/
chmod 775 /var/named/chroot/var/named/
chmod 775 /var/named/chroot/var/run/
chmod 777 /var/named/chroot/var/run/named/
cd /var/named/chroot/var/named/
ln -s ../../ chroot
cp /usr/share/doc/bind-9.3.4/sample/var/named/named.local /var/named/chroot/var/named/named.local
cp /usr/share/doc/bind-9.3.4/sample/var/named/named.root /var/named/chroot/var/named/named.root
touch /var/named/chroot/etc/named.conf
chkconfig --levels 235 named on
/etc/init.d/named start
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 6th April 2009, 17:10
oepastor oepastor is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is my configuration.

BIND User: named
BIND Group: named

named.conf: /var/named/chroot/etc/named.conf

Zonefiles Dir.: /home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit

Default Ns1: ns1.dobryhost.net
Default Ns2: ns2.dobryhost.net
Admin Email:
Default MX: x

I've set he permissions as is described.
Reply With Quote
  #9  
Old 7th April 2009, 17:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by oepastor View Post
Zonefiles Dir.: /home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit
Please change it to /var/named/chroot/var/named.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
oepastor (7th April 2009)
  #10  
Old 7th April 2009, 21:17
oepastor oepastor is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Thumbs up Thanks

Thanks Falco, at last it works.
But I've must change myself the line in named.conf because the panel doesn't.
Anyway, it is working now, thank you.
Oscar
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu Server, postfix, gmail relay sjau Server Operation 3 14th December 2010 19:20
Ubuntu Hardy chrooted bind9 fails to start Djamu Server Operation 35 21st April 2010 09:28
Slave DNS server hangs during restart (Bind) mangia Server Operation 10 29th December 2009 15:28
Howtoforge the perfect Server(links) rini90 Installation/Configuration 0 14th December 2008 11:58
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 17:11


All times are GMT +2. The time now is 02:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.