Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th March 2006, 16:44
DBroome DBroome is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation New to Linux 1st Ubuntu install RAID 0 =)

Hiya,
I'm setting out on my Linux learning curve and have setup a new box with 2 160 GB SATA hdds which I've set up in software RAID 0 array. Once the installation takes off, it hangs at 'Running "grub-install (hd0)"...' I'm wondering if it is having issues with the file system setup. What I did was create the same size partitions on both drives, then assign the RAID stripes as /boot swap /root & /var, per http://www.howtoforge.com/linux_software_raid

# see I know to look for stuff on my own when Linux is concerned, I just hit a stump and there a mucho gurus so...

At any rate, I'm not sure what the issue could be or where to begin trouble shooting especially since this is a fresh install and me being newb and all! I really need to get a handle on linux in general cause the VMware ESX underpinnings are all linux and we're virtualizing our entire data center :|, well, I will be...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th August 2008, 15:24
pippin pippin is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

All of us were new to Ubuntu at some point, i like using this
http://www.fixya.com/support/p926113-canonical_ubuntu

I find it very useful.

Welcome to Ubuntu,
Pippin.
Reply With Quote
  #3  
Old 31st March 2009, 15:50
ifo ifo is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default One solution

Hello,

I was just learning how to use Ubuntu / Debian software raid 0 and had the same problem (neither GRUB nor LILO installed), but I found out one solution that may not be the best but it works.

So what I did was the two raid partitions (swap and root) to the hard drives normally and a separate /boot -partition to the first hard drive (about 50mb and ext3 formatting) and marked it bootable. Tough this leaves a small free space partition to the second drive, personally I don't mind.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't find 'make' on new Ubuntu install Arachne Kernel Questions 10 10th August 2006 21:32
How to setup Debian linux on a Dell server with RAID 1 Hans HOWTO-Related Questions 7 11th May 2006 00:10
SATA Software RAID 1 on Linux mphayesuk Installation/Configuration 2 21st February 2006 11:31
SATA-Raid linux install cybereatl Installation/Configuration 4 15th February 2006 20:32
Debian linux and RAID 1 Hans Installation/Configuration 1 28th December 2005 22:26


All times are GMT +2. The time now is 18:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.