Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 24th March 2006, 13:22
Nejko Nejko is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, i understand that, but.. why does webmin create a zone as:

file "/var/named/nero-server.com.hosts";

and ispconfig as:

file "pri.123.nero-server.com";

And why should i create it manualy... i thought, that i can do everything in ISPConfig... :S
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 24th March 2006, 20:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Nejko
Yes, i understand that, but.. why does webmin create a zone as:

file "/var/named/nero-server.com.hosts";

and ispconfig as:

file "pri.123.nero-server.com";
Because Webmin uses absolute paths; the other zone uses relative paths (relative to directory "/var/named"; in your named.conf).

Quote:
Originally Posted by Nejko
And why should i create it manualy... i thought, that i can do everything in ISPConfig... :S
Because you created the named.conf entry for that zone manually and not with ISPConfig.
If you want to do it with ISPConfig, then why did you edit named.conf manually? Makes no sense.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 24th March 2006, 20:34
Nejko Nejko is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Look, i deleted everything i created in webmin, and then tried in ISPConfig, but same happaned. I want so solve that...
Reply With Quote
  #14  
Old 25th March 2006, 10:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,421
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Nejko
Look, i deleted everything i created in webmin, and then tried in ISPConfig, but same happaned. I want so solve that...
You can not use webmin and ISPConfig to configure the same service! You will have to decide wethere you like to use webmin or ISPConfig.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #15  
Old 25th March 2006, 11:24
Nejko Nejko is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I decided, ISP Config. What do do to fix that?

BTW; i disabled DNS Manager in Webmin
Reply With Quote
  #16  
Old 25th March 2006, 14:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Delete the pri.123.nero-server.com zone, and then create a nero-server.com zone with ISPConfig's DNS Manager.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 25th March 2006, 15:14
Nejko Nejko is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

done, but same... isp creates that pri... bind won't start :S

Last edited by Nejko; 26th March 2006 at 09:31.
Reply With Quote
  #18  
Old 26th March 2006, 11:41
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Nejko
isp creates that pri...
You must create the zone nero-server.com in ISPConfig, not 123.nero-server.com. 123 is a subdomain of nero-server.com.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 26th March 2006, 11:52
Nejko Nejko is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That's what I'm saying.. If i create nero-server.com, bind won't start :S

Look in your Inbox...
Reply With Quote
  #20  
Old 27th March 2006, 20:39
Nejko Nejko is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

So how to fix that? When i create domain in ISP Config bind gives me start error, like described on first page... What to do? :S
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.