Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st March 2009, 01:02
rtenklooster rtenklooster is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix: error header counts exceeds maximum

Hi everyone,
I spent my evening setting up my mailserver.
i followed this HOWTO exactly, and almost everything seems to bee working.
When i connect to my own mailserver by imap, with evolution, and try to send a message to my gmail adress, my isp does not accept the message.
I am receiving the following message:

host mail.kpnplanet.nl[213.75.63.13] said: 552 Your
"received:" header counts exceeds the maximum setting. (in reply to end of
DATA command)

Is there any way to increase the header count? Btw. I am using my isp's relay server becouse port 25 is blocked.

Yesterday i was able to send mail trough this relayserver, by a previous installed postfix mailserver, so i expect the problem is in my configuration.
I would be glad if anyone can help me solving this problem.

The second problem is, i am not receiving mail from the internet, while my postfix configuration has inet_protocols = all

The third problem is when i login to squirrel, i get a blank page. Just blank.

Thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st March 2009, 22:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rtenklooster View Post
Is there any way to increase the header count? Btw. I am using my isp's relay server becouse port 25 is blocked.

Yesterday i was able to send mail trough this relayserver, by a previous installed postfix mailserver, so i expect the problem is in my configuration.
I would be glad if anyone can help me solving this problem.
What's in your main.cf? Did you ask your ISP why you see this message?

Quote:
Originally Posted by rtenklooster View Post
The second problem is, i am not receiving mail from the internet, while my postfix configuration has inet_protocols = all
Please make sure that your MX record is pointing to the right server.

Quote:
Originally Posted by rtenklooster View Post
The third problem is when i login to squirrel, i get a blank page. Just blank.

Thanks in advance
This probably means you made a syntax error when you modifed the SquirrelMail files (probably the config.php of the change_sqlpass plugin).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd March 2009, 02:31
rtenklooster rtenklooster is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
What's in your main.cf? Did you ask your ISP why you see this message?

Please make sure that your MX record is pointing to the right server.

This probably means you made a syntax error when you modifed the SquirrelMail files (probably the config.php of the change_sqlpass plugin).
1. I have my ISP not asked why, i searched my isp's website and figured out they where having 2 relay servers. I tried the other one, and it worked. so the original problem is solved.
2. I was thinking my ISP only blocked outgoing acces by port 25, but i figured out, it also blocks incoming (mail on port 25) I had to configure a mail relay server for incoming mail, and reconfigure my server dns file.
3. thanks for your comment. I will check squirrel's configuration again.

Thanks a lot, also for the super good, advanced howto! it helped me a lot, configuring and UNDERSTANDING how postfix, ubuntu and mail servers work.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Undelivered Mail Returned to Sender Error202 General 5 7th May 2009 12:14
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 18:39
Help configure Postfix to use alt port 465 or 587 BoloMarkIII Installation/Configuration 10 16th March 2009 18:57
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 16:47
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 16:36


All times are GMT +2. The time now is 07:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.