#1  
Old 18th March 2009, 11:14
slaeya slaeya is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Webmail Login Error

I believe I have a working install of ISPconfig but am unable to login to webmail accounts.

I'm not sure what I have done wrong this time.

When I attempt to login to webmail I used multiple formats to rule it out -

slaeya@ritzphoto.net
pass

web1_slaeya@ritzphoto.net
pass

web1_slaeya
pass

I get the error

Code:
You cannot login with the username and password entered.

Please check your username and password and try again.
I'm not sure where I am going wrong with this. It must be something simple if everything else seems to work. I have created more than one test email account to rule out user error in creating accounts.

Last edited by slaeya; 18th March 2009 at 11:33.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th March 2009, 12:51
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

So you used the roundcube webmail package or which webmail app are you referring to?
Are you referring to ISPCongi2 or are you already using ISPConfig3?

Did you configure it your own (e.g. in RC to match usernames against the virtusertable, as the login against Imap may only be performed via the web___ username, thus RC need the virtusertable to translate this).

What does e.g. /var/log/mail.log tell for the time of the failed login?

To break it down to the webmailer, I guess the login with an "normal" emailclient like outlook, thunderbird etc. for those accounts works?
Reply With Quote
  #3  
Old 18th March 2009, 13:03
slaeya slaeya is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ben View Post
So you used the roundcube webmail package or which webmail app are you referring to?
Are you referring to ISPCongi2 or are you already using ISPConfig3?

Did you configure it your own (e.g. in RC to match usernames against the virtusertable, as the login against Imap may only be performed via the web___ username, thus RC need the virtusertable to translate this).

What does e.g. /var/log/mail.log tell for the time of the failed login?

To break it down to the webmailer, I guess the login with an "normal" emailclient like outlook, thunderbird etc. for those accounts works?
I'm using ISPConfig2, I didn't configure it on my own.

/var/log/mail.log
Code:
Mar 18 20:49:56 server1 pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 18 20:49:56 server1 authdaemond: authmysql: MYSQL_SERVER nor MYSQL_SOCKET set in/etc/courier/authmysqlrc.
Mar 18 20:49:57 server1 pop3d: LOGIN FAILED, user=web2_slaeya, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Mar 18 20:49:57 server1 pop3d: authentication error: Input/output error
I cannot connect with a mailclient IE. outlook or the webmail.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th March 2009, 17:53
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

Regarding to the use of ispconfig2 and pop3d throwing mysql errors for it looks like a misconfiguration, as ispconfig2 makes use of system user's and not virtual or in a DB stored ones.

Did you use any howto from here to set your system up?
Reply With Quote
  #5  
Old 19th March 2009, 00:46
slaeya slaeya is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I used the perfect server ubuntu 8.10 howto.

Unless this is the problem.

I attempted to install ISPconfig3 as it was the latest version, only the install information does not match up with the Perfect Server Ubuntu 8.10 - it removed ftpserver and a couple of other packages and replaces them with others. I removed ISPconfig3 and replaced all my old packages.

I then downloaded and installed ISPconfig2 which installed with no hassels at all - apart from the email problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 19th March 2009, 10:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,788
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
Default

Did you format and completely reinstall the operation system of your server before you installed ispconfig 2 again? If not, ispconfig 2 will not work anymore after you installed ispconfig 3 and you will have to do a complete reinstall now.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
slaeya (19th March 2009)
  #7  
Old 19th March 2009, 17:54
slaeya slaeya is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I have now reinstalled ubuntu and am having other issues with ISPconfig3 I will post in a new thread. But thankyou for your help
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gd-png: fatal libpng error: zlib error Boon-Dog-Danny Installation/Configuration 3 13th February 2009 13:12
Unable to authenticate to SMTP server ashkev Installation/Configuration 15 6th February 2007 18:46
Ispconfig Install error "lex.ssl_expr_yy.c:1901: error:" galmiche Installation/Configuration 1 30th December 2006 12:44
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 22:42
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 19:07


All times are GMT +2. The time now is 02:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.