Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th March 2009, 12:24
lordshadow lordshadow is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default GeoIP not working? Possible bad database?

Hi, I setup GeoIP according to the howto given here:

http://www.howtoforge.com/mod-geoip-apache2-debian-etch

I have 2 issues which I'm assuming are connected;

1. After creating the php file and restarting Apache2 I went to the test page with my cell phone only for the country to not come up?

I get
Code:
Country: N/A
.

2. When trying to use it with the Horde webmail system, if I try to open a mail I get lots of php errors on the top of the page, which probably explains also why nothing is displayed on the weather plugin on the portal page either.

I have tried downloading the latest database and replacing the old one with it only for still the same thing to happen.

I am very puzzled by this and don't know if anyone's got any ideas on how to get it working properly??

Many thanks

[edit]
It seems that I can't read the file as the text doesn't seem to be ASCII? Not sure if this is because it's a database file or something else but should this be the reason?

Last edited by lordshadow; 16th March 2009 at 12:28.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th March 2009, 13:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Are there any errors in Apache's error log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 17th March 2009, 14:25
lordshadow lordshadow is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply Falko.

No there are no errors in the Apache error log to do at least with GeoIP.

I had memory insufficient error which is sorted and a few other proxy errors, but that's only because I'm behind a reverse proxy with Squid.

In the instance that it might be the account that I hadn't got as GeoIP.conf file needs a licence key and user ID, I opened a demo account at:

https://www.maxmind.com/app/license_key_login

and now have at least a temporary ID and licence.

If I now run
Code:
geoipupdate
I get this error:

Code:
# geoipupdate
MD5 Digest of installed database is 757ef6d020a81dae0db2926c48f4a931
Invalid product ID or subscription expired
Could it be my product ID is wrong?

It's currently set to 106!
Reply With Quote
  #4  
Old 18th March 2009, 18:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

I can't say anything about the license and the key, but your reverse proxy setup might cause problems. Read up about the X-Forwarded-For and REMOTE_ADDRESS headers (e.g. http://en.wikipedia.org/wiki/X-Forwarded-For ).

mod_geoip might simply see the wrong IP.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel 82815 Video Card & Ubuntu 8.10 harvey527 Kernel Questions 8 5th November 2010 14:51
How do you configure SquirrelMail with ISPConfig 3 adobe Installation/Configuration 8 9th January 2009 11:22
Webalizer/Angolizer Geo IP Error Mesasge jamesuk HOWTO-Related Questions 3 19th November 2007 13:57
Mail System doesnt work! crichton Installation/Configuration 3 17th September 2007 23:49
Mail Sent and Received but failure notice delivered badbandit83 General 7 2nd February 2006 21:50


All times are GMT +2. The time now is 08:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.