Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 19th April 2006, 16:31
m_jay m_jay is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi falko,
of course 192.168.253.52 is free in my entwork
i typed exactly the commands found in the how-to
Quote:
Can you rule out that you made types somewhere?
i don't understand what you mean (execuse me, i'm not fluent in english)

i tried several templates (debian, centos, fedora ..) but i still get the same problem as describe before.
I can give you more details if needed.
Thanks in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 19th April 2006, 19:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Which error do you get, if you execute this command on the shell:

arpsend -c 1 -w 1 -D -e 192.168.253.52 eth0
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #23  
Old 20th April 2006, 17:12
m_jay m_jay is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,
i tried the command
Quote:
arpsend -c 1 -w 1 -D -e 192.168.253.51 eth0
but nothing append when i do this !

spiraledebian:~# vzctl stop 102
Stopping VPS ...
VPS was stopped
VPS is unmounted
spiraledebian:~# arpsend -c 1 -w 1 -D -e 192.168.253.52 eth0
spiraledebian:~# vzctl start 102
Starting VPS ...
VPS is mounted
Adding IP address(es): 192.168.253.52
arpsend: can't get iface 'eth0:' address : Cannot assign requested address
vps-net_add WARNING: arpsend -c 1 -w 1 -D -e 192.168.253.52 eth0: FAILED
arpsend: can't get iface 'eth0:' address : Cannot assign requested address
vps-net_add WARNING: arpsend -c 1 -w 1 -U -i 192.168.253.52 -e 192.168.253.52 eth0: FAILED
Setting CPU units: 1000
Set hostname: vps102.*
File resolv.conf was modified
VPS start in progress...
spiraledebian:~# vzlist -a
VPSID NPROC STATUS IP_ADDR HOSTNAME
102 16 running 192.168.253.52 vps102.*


Do i need a special configuration on the machine specified as "name server" during the configuration ? Bind, Windows AD or anything else ?

Thanks in advance for your help
Reply With Quote
  #24  
Old 20th April 2006, 17:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by m_jay
Adding IP address(es): 192.168.253.52
arpsend: can't get iface 'eth0:' address : Cannot assign requested address
vps-net_add WARNING: arpsend -c 1 -w 1 -D -e 192.168.253.52 eth0: FAILED
arpsend: can't get iface 'eth0:' address : Cannot assign requested address
vps-net_add WARNING: arpsend -c 1 -w 1 -U -i 192.168.253.52 -e 192.168.253.52 eth0: FAILED
Are you absolutely sure that 192.168.253.52 isn't already in use?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #25  
Old 20th April 2006, 18:03
m_jay m_jay is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes, it is 100% sure
that's why this problem looks strange to me
Reply With Quote
  #26  
Old 21st April 2006, 11:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

What's the output of
Code:
ifconfig
on the main machine? What's the output of
Code:
ping -c4 192.168.253.52
on the main machine?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #27  
Old 21st April 2006, 12:41
m_jay m_jay is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

spiraledebian:~# ping -c4 192.168.253.52
PING 192.168.253.52 (192.168.253.52) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.253.52: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.076 ms
64 bytes from 192.168.253.52: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.050 ms
64 bytes from 192.168.253.52: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.045 ms
64 bytes from 192.168.253.52: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.051 ms

--- 192.168.253.52 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 2999ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.045/0.055/0.076/0.014 ms
spiraledebian:~# ifconfig
eth0 Lien encap:Ethernet HWaddr 00:11:09:89:AE:9D
inet adr:192.168.253.22 Bcast:192.168.253.255 Masque:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:1722569 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:215528 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 lg file transmission:1000
RX bytes:543024763 (517.8 MiB) TX bytes:21348982 (20.3 MiB)
Interruption:23 Adresse de base:0xc000

lo Lien encap:Boucle locale
inet adr:127.0.0.1 Masque:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 lg file transmission:0
RX bytes:1232 (1.2 KiB) TX bytes:1232 (1.2 KiB)

venet0 Lien encap:UNSPEC HWaddr 00-00-FF-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
UP BROADCAST POINTOPOINT RUNNING NOARP MTU:1500 Metric:1
RX packets:4857 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:4130 errors:0 dropped:32 overruns:0 carrier:0
collisions:0 lg file transmission:0
RX bytes:558584 (545.4 KiB) TX bytes:247087 (241.2 KiB)
Reply With Quote
  #28  
Old 21st April 2006, 17:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by m_jay
spiraledebian:~# ping -c4 192.168.253.52
PING 192.168.253.52 (192.168.253.52) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.253.52: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.076 ms
64 bytes from 192.168.253.52: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.050 ms
64 bytes from 192.168.253.52: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.045 ms
64 bytes from 192.168.253.52: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.051 ms
This means that 192.168.253.52 is already in use in your network.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #29  
Old 24th April 2006, 11:32
pmenier pmenier is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: CAEN - France
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to pmenier
Default OpenVZ Pb (vmware)

Hello,
i get exactly the same problem in a vmware. But i've already configured one in the same way and it works fine.

arpsend: can't get iface 'eth0:' address : Cannot assign requested address
vps-net_add WARNING: arpsend -c 1 -w 1 -D -e 192.168.1.44 eth0: FAILED
etc....

The ip 192.168.1.44 is free (i'm sure) .

The command arpsend -c 1 -w 1 -D -e 192.168.1.44 eth0 return no errors.

Patrick

Last edited by pmenier; 24th April 2006 at 11:40.
Reply With Quote
  #30  
Old 24th April 2006, 20:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
ping -c4 192.168.1.44
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
subdomain problem drakos Installation/Configuration 3 25th February 2006 10:24
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56
Problem with UebiMiau sodapop General 4 25th November 2005 09:51
Problem with webmail MyLinux General 10 17th September 2005 14:31


All times are GMT +2. The time now is 00:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.