Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th March 2006, 08:17
blueice blueice is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default OpenVZ for debian how-to problem

Hi,
i have do the how-to but i have receive this error:

**********************
websrv2:~# vzctl set 101 --onboot yes --save
Unable to open /usr/lib/libopcodes-2.15.so: /usr/lib/libopcodes-2.15.so: undefined symbol: bfd_get_arch
Unable to open /usr/lib/libpthread.so: /usr/lib/libpthread.so: invalid ELF header
Unable to open /usr/lib/libc.so: /usr/lib/libc.so: invalid ELF header
Unable to open /usr/lib/librt.so: /usr/lib/librt.so: symbol __librt_disable_asynccancel, version GLIBC_PRIVATE not defined in file libc.so.6 with link time reference
Unable to open /usr/lib/libthread_db.so: /usr/lib/libthread_db.so: undefined symbol: ps_pglobal_lookup
Saved parameters for VPS 101
***********************

How i can fix this?
Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th March 2006, 08:29
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Is this a 32Bit or 64Bit DEBIAN linux installation?

Please post also the output of:

uname -m
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 20th March 2006, 19:18
blueice blueice is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Is this a 32Bit or 64Bit DEBIAN linux installation?

Please post also the output of:

uname -m
Hi,
it is 32 bit.
Here is the info:

server:~# uname -m
i686
server:~# uname -a
Linux server 2.6.8-022stab064-up #1 Wed Mar 8 11:53:09 CET 2006 i686 GNU/Linux

Thanks for your help.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th March 2006, 20:08
Guido64 Guido64 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maastricht
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Same here

I have the same problems.
I changed the sources.list from:
"deb http://debian.systs.org/ stable main"
to
"deb http://debian.systs.org/ stable openvz"

Then "apt-get update && apt-get upgrade"

From then on when i do vzctl stop 101
I get this result:

-----------------------
dmz-srv3:~# vzctl stop 101
Unable to open /usr/lib/libopcodes-2.15.so: /usr/lib/libopcodes-2.15.so: undefined symbol: bfd_get_arch
Unable to open /usr/lib/libpthread.so: /usr/lib/libpthread.so: invalid ELF header
Unable to open /usr/lib/libc.so: /usr/lib/libc.so: invalid ELF header
Unable to open /usr/lib/librt.so: /usr/lib/librt.so: symbol __librt_disable_asynccancel, version GLIBC_PRIVATE not defined in file libc.so.6 with link time reference
Unable to open /usr/lib/libthread_db.so: /usr/lib/libthread_db.so: undefined symbol: ps_pglobal_lookup
Stopping VPS ...
VPS was stopped
VPS is unmounted
dmz-srv3:~#
-----------------------

when i start i get this

-----------------------
dmz-srv3:~# vzctl start 101
Unable to open /usr/lib/libopcodes-2.15.so: /usr/lib/libopcodes-2.15.so: undefin ed symbol: bfd_get_arch
Unable to open /usr/lib/libpthread.so: /usr/lib/libpthread.so: invalid ELF heade r
Unable to open /usr/lib/libc.so: /usr/lib/libc.so: invalid ELF header
Unable to open /usr/lib/librt.so: /usr/lib/librt.so: symbol __librt_disable_asyn ccancel, version GLIBC_PRIVATE not defined in file libc.so.6 with link time refe rence
Unable to open /usr/lib/libthread_db.so: /usr/lib/libthread_db.so: undefined sym bol: ps_pglobal_lookup
Starting VPS ...
VPS is mounted
Adding IP address(es): 192.168.166.5
Setting CPU units: 500
Set hostname: vps101.********.lan
File resolv.conf was modified
VPS start in progress...
dmz-srv3:~#
-----------------------

uname -m
i686

uname -a
Linux dmz-srv3.*******.lan 2.6.8-022stab064-up #1 Thu Mar 9 21:14:32 CET 2006 i686 GNU/Linux

Last edited by Guido64; 20th March 2006 at 20:13.
Reply With Quote
  #5  
Old 20th March 2006, 21:03
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

You got these problems first after you changed the sources list to "deb http://debian.systs.org/ stable openvz" and updated the scripts? Before the update the vzctl scripts are working fine?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 20th March 2006, 21:07
blueice blueice is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
You got these problems first after you changed the sources list to "deb http://debian.systs.org/ stable openvz" and updated the scripts? Before the update the vzctl scripts are working fine?
Me have change the main to openvz because with the main the apt-get update give me errors.
If you check and this page:
http://debian.systs.org/doku.php?id=download
you can see that the right is with openvz
Reply With Quote
  #7  
Old 20th March 2006, 21:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by blueice
Me have change the main to openvz because with the main the apt-get update give me errors.
If you check and this page:
http://debian.systs.org/doku.php?id=download
you can see that the right is with openvz
I tested the howto a few days ago with the settings described in the howto and everything worked fine.

Either the guys at debian.systs.org reorganized their pacakges or they uploaded broken packages.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 20th March 2006, 21:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Update:

It seems that debian.systs.org has updated their packages today. It looks like that the new vzctl scripts needs the latest kernel patch. Please try to recompile your openvz kernel with the latest patch:

http://download.openvz.org/kernel/02...72-combined.gz
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 20th March 2006, 21:19
Guido64 Guido64 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maastricht
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
I tested the howto a few days ago with the settings described in the howto and everything worked fine.

Either the guys at debian.systs.org reorganized their pacakges or they uploaded broken packages.
For me openvz worked very well also for hmm 2 weeks or so.
Now i wanted to "apt-get update && apt-get upgrade" because wel you should do that once a while right
There was a sources.list error so i started looking what it was. I needed to change the sources.list just like blueice wrote.
After i updated the sources.list and again run "apt-get update && apt-get upgrade" vzctl got updated and after that the problems started.

so yes, your probably right, they sended broken packages.

Last edited by Guido64; 20th March 2006 at 21:22.
Reply With Quote
  #10  
Old 20th March 2006, 21:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by Guido64
With me openvz worked very well also for hmm 2 weeks or so.
Now i wanted to "apt-get update && apt-get upgrade" because wel you should do that once a while right
There was a sources.list error so i started looking what it was. I needed to change the sources.list just like blueice wrote.
After i updated the sources.list and again run "apt-get update && apt-get upgrade" vzctl got updated and after that the problems started.

so yes, your probably right, they sended broken packages.
Ok, thanks for reporting that. I will try to find out if the packages are broken or if a newer kernel patch is needed and update the howto...
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
subdomain problem drakos Installation/Configuration 3 25th February 2006 10:24
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56
Problem with UebiMiau sodapop General 4 25th November 2005 09:51
Problem with webmail MyLinux General 10 17th September 2005 14:31


All times are GMT +2. The time now is 01:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.