Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th March 2009, 00:34
mojo6911 mojo6911 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Installing for a single website.

This is what I want to do:

Have LAMP
Host DNS and Email

I only want to do it for my main website. I have tried installing version 2 and 3 and have ran into problems with the configuration.

How do I set it up so that I only control one website and do everything above? If I add a client and host it that way, it seems to contradict the main settings.

Does this make sense? The ISPCONFIG domain will be the same as a "client's" domain.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th March 2009, 05:46
id10t id10t is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 240
Thanks: 2
Thanked 22 Times in 22 Posts
Default

Get a different name (dyndns, one provided by your hosting provider, etc) for the ispconfig side, maybe even a second IP. Even with one name, ispconfig will run off a different port than your single hosted site.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th March 2009, 10:26
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,665
Thanks: 819
Thanked 5,316 Times in 4,169 Posts
Default

And follow the perfect setup guide to the letter when you install your server and your system will work fine. by the way, if you tried ispconfig 2 and 3, make sure that you formatted your server and reinstalled it completely as ispconfig 2 and 3 are incompatible and you can not install the other version successfully on the same server without a complete reinstallation.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 10th March 2009, 13:51
mojo6911 mojo6911 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. I have rebuilt the server after each time. How would I use dyndns domain with my Dns setup?

I have registered ns1 and ns2 with my registrar and pointed them to each IP. I think that is the problem.
Reply With Quote
  #5  
Old 10th March 2009, 14:54
id10t id10t is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 240
Thanks: 2
Thanked 22 Times in 22 Posts
 
Default

When I set up with 2 ips I used an external DNS during my setup/config time and created ispc.example.org and pointed that to one of my IPs, and I've got ISPConfig bound to that address only, running on https over 443. Once I had debian and ispconfig installed, i created the dns records, etc. for the domain via ispconfig, then in ispconfig setup I specified that the ip to use for hosting was the 2nd one.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail Server Setup With Exim, MySQL, Cyrus-Imapd, Horde Webmail On Centos 5.1 - works? gsp HOWTO-Related Questions 124 21st April 2010 20:53
cannot receive emails after made website online llamy General 20 27th December 2007 01:14
Problems with installation on openSUSE 10.2 douglaslopezt Installation/Configuration 3 24th August 2007 22:04
Problem installing SSL for WebSite jtheed Installation/Configuration 22 16th August 2007 23:43
error while installing..... securitywonks Installation/Configuration 1 23rd December 2005 12:07


All times are GMT +2. The time now is 07:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.