Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th March 2006, 00:00
Commdude Commdude is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Central Oregon
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig/Postfix - unable to send mail via Outlook

After about a week of changing things and waiting for DNS caches to age, I am able to view my web pages and receive email using Outlook. I am unable to send email to my Yahoo address, however. I get this error message:

The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was 'commdude450@yahoo.com'. Subject 'Re: test message', Account: 'netsrvr1.bitterbrushnet.com', Server: 'netsrvr1.bitterbrushnet.com', Protocol: SMTP, Server Response: '554 <commdude450@yahoo.com>: Relay access denied', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 554, Error Number: 0x800CCC79

Where did I screw up?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th March 2006, 00:52
Cirox Cirox is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

what up if you try thunderbird or the bat ? you can sent this email via webmail from localhost(ispconfig-box) ?

greetings cirox

Last edited by Cirox; 19th March 2006 at 00:57.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th March 2006, 01:07
Commdude Commdude is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Central Oregon
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Cirox
Hi,

what up if you try thunderbird or the bat ? you can sent this email via webmail from localhost(ispconfig-box) ?

greetings cirox
I don't know how to do that yet. I'm still new to the Linux world.
Reply With Quote
  #4  
Old 19th March 2006, 13:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

You must enable something like "Server requires authentication." in your email client (Outlook, Thunderbird, etc.) if you want to send to external email addresses (like Yahoo).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 20th March 2006, 06:53
Commdude Commdude is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Central Oregon
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
You must enable something like "Server requires authentication." in your email client (Outlook, Thunderbird, etc.) if you want to send to external email addresses (like Yahoo).
I did that. Now the emails just vanish. No autorespond reject or anything, just <POOF> gone!
Reply With Quote
  #6  
Old 20th March 2006, 08:06
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,070
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

Please post the lines that appear in you mail log when you send an email.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 20th March 2006, 17:04
Commdude Commdude is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Central Oregon
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Please post the lines that appear in you mail log when you send an email.
Here it is. Sorry for the mess.

Mar 20 02:29:07 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: 78FBBE048C7: from=<admin@bitterbrushnet.com>, size=4137, nrcpt=1 (queue active)
Mar 20 02:29:07 netsrvr1 postfix/smtp[7348]: 78FBBE048C7: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=16551, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 03:00:02 netsrvr1 sendmail[7986]: k2KB02oj007986: from=root, size=314, class=0, nrcpts=1, msgid=<200603201100.k2KB02oj007986@netsrvr1.bitter brushnet.net>, relay=root@localhost
Mar 20 03:00:03 netsrvr1 postfix/smtpd[7987]: connect from netsrvr1.bitterbrushnet.net[127.0.0.1]
Mar 20 03:00:03 netsrvr1 postfix/smtpd[7987]: setting up TLS connection from netsrvr1.bitterbrushnet.net[127.0.0.1]
Mar 20 03:00:03 netsrvr1 postfix/smtpd[7987]: TLS connection established from netsrvr1.bitterbrushnet.net[127.0.0.1]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
Mar 20 03:00:03 netsrvr1 sendmail[7986]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256
Mar 20 03:00:04 netsrvr1 postfix/smtpd[7987]: 29C6DE048C9: client=netsrvr1.bitterbrushnet.net[127.0.0.1], sasl_sender=root@netsrvr1.bitterbrushnet.net
Mar 20 03:00:04 netsrvr1 postfix/cleanup[7990]: 29C6DE048C9: message-id=<200603201100.k2KB02oj007986@netsrvr1.bitterbru shnet.net>
Mar 20 03:00:04 netsrvr1 sendmail[7986]: k2KB02oj007986: to=root, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:02, xdelay=00:00:02, mailer=relay, pri=30314, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 29C6DE048C9)
Mar 20 03:00:04 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: 29C6DE048C9: from=<root@netsrvr1.bitterbrushnet.net>, size=965, nrcpt=1 (queue active)
Mar 20 03:00:04 netsrvr1 postfix/smtpd[7987]: disconnect from netsrvr1.bitterbrushnet.net[127.0.0.1]
Mar 20 03:00:04 netsrvr1 postfix/local[7991]: 29C6DE048C9: to=<root@netsrvr1.bitterbrushnet.net>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to mailbox)
Mar 20 03:00:04 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: 29C6DE048C9: removed
Mar 20 03:02:27 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: 71BF8E048B3: from=<admin@bitterbrushnet.com>, size=5659, nrcpt=1 (queue active)
Mar 20 03:02:27 netsrvr1 postfix/smtp[8041]: 71BF8E048B3: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=36273, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 06:39:07 netsrvr1 postfix/smtp[13554]: D0F72E048C3: to=<snowcap@bluebottle.com>, relay=none, delay=47953, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=bluebottle.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 06:39:07 netsrvr1 postfix/smtp[13555]: 7F41BE048BD: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=48367, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 06:39:07 netsrvr1 postfix/smtp[13554]: 7BE80E048BB: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=48714, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 06:55:47 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: 78FBBE048C7: from=<admin@bitterbrushnet.com>, size=4137, nrcpt=1 (queue active)
Mar 20 06:55:47 netsrvr1 postfix/smtp[13892]: 78FBBE048C7: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=32551, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 07:29:07 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: 71BF8E048B3: from=<admin@bitterbrushnet.com>, size=5659, nrcpt=1 (queue active)
Mar 20 07:29:07 netsrvr1 postfix/smtp[14570]: 71BF8E048B3: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=52273, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 07:34:00 netsrvr1 postfix/smtpd[14674]: connect from unknown[63.227.210.125]
Mar 20 07:34:01 netsrvr1 postfix/smtpd[14674]: 69188E048C9: client=unknown[63.227.210.125], sasl_method=LOGIN, sasl_username=admin
Mar 20 07:34:02 netsrvr1 postfix/cleanup[14678]: 69188E048C9: message-id=<000001c64c33$a0dcb620$6463a8c0@Family>
Mar 20 07:34:02 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: 69188E048C9: from=<admin@bitterbrushnet.com>, size=2858, nrcpt=1 (queue active)
Mar 20 07:34:02 netsrvr1 postfix/smtp[14679]: 69188E048C9: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=1, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 07:34:03 netsrvr1 postfix/smtpd[14674]: 09851E048CB: client=unknown[63.227.210.125], sasl_method=LOGIN, sasl_username=admin
Mar 20 07:34:03 netsrvr1 postfix/cleanup[14678]: 09851E048CB: message-id=<000101c64c33$a1d239b0$6463a8c0@Family>
Mar 20 07:34:03 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: 09851E048CB: from=<admin@bitterbrushnet.com>, size=2787, nrcpt=1 (queue active)
Mar 20 07:34:03 netsrvr1 postfix/smtp[14679]: 09851E048CB: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=1, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 07:34:03 netsrvr1 postfix/smtpd[14674]: disconnect from unknown[63.227.210.125]
Mar 20 07:34:04 netsrvr1 ipop3d[14681]: pop3 service init from 63.227.210.125
Mar 20 07:34:05 netsrvr1 ipop3d[14681]: Login user=admin host=[63.227.210.125] nmsgs=0/0
Mar 20 07:34:05 netsrvr1 ipop3d[14681]: Logout user=admin host=[63.227.210.125] nmsgs=0 ndele=0
Mar 20 07:35:11 netsrvr1 postfix/smtpd[14674]: connect from unknown[63.227.210.125]
Mar 20 07:35:11 netsrvr1 postfix/smtpd[14674]: F0E16E048CF: client=unknown[63.227.210.125], sasl_method=LOGIN, sasl_username=admin
Mar 20 07:35:12 netsrvr1 postfix/cleanup[14678]: F0E16E048CF: message-id=<000f01c64c33$cae92d40$6463a8c0@Family>
Mar 20 07:35:12 netsrvr1 postfix/qmgr[4222]: F0E16E048CF: from=<admin@bitterbrushnet.com>, size=1384, nrcpt=1 (queue active)
Mar 20 07:35:12 netsrvr1 postfix/smtp[14679]: F0E16E048CF: to=<commdude450@yahoo.com>, relay=none, delay=1, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=yahoo.com type=MX: Host not found, try again)
Mar 20 07:35:12 netsrvr1 postfix/smtpd[14674]: disconnect from unknown[63.227.210.125]
Mar 20 07:35:31 netsrvr1 ipop3d[14712]: pop3 service init from 63.227.210.125
Mar 20 07:35:32 netsrvr1 ipop3d[14712]: Login user=admin host=[63.227.210.125] nmsgs=0/0
Mar 20 07:35:32 netsrvr1 ipop3d[14712]: Logout user=admin host=[63.227.210.125] nmsgs=0 ndele=0
Reply With Quote
  #8  
Old 20th March 2006, 20:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,070
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

It seems that the resolving of domain names does not work correctly on your server. Please kame sure that the nameservers in the file /etc/resolv.conf are reachable from your server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 21st March 2006, 01:24
Commdude Commdude is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Central Oregon
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till
It seems that the resolving of domain names does not work correctly on your server. Please kame sure that the nameservers in the file /etc/resolv.conf are reachable from your server.
This was indeed the problem. First, I had checked resolv.conf during the course of our troubleshooting. I had changed it to match the registrar's nameservers, which I use for my domains. I didn't understand that resolv.conf is the client side of DNS, so to speak. Once I understood that, I checked it again and it had somehow changed back to my own server as nameserver. I commented out the "search" parameter and changed the nameservers to my ISP's nameservers (I found these by going into the status menu of my aDSL modem) and now it works. Another item of note is that I had my domain "associated" to my aDSL account. While attempting to determine the status of my Reverse Zone files, I noted that I was unable to "unassociate" my domain from the ISP account due to an ISP internal server error. I had to contact them and have them manually unassociate the domain, and they did it without messing up my Reverse Zone files.

"This makes me a very, very happy boy." Country Dick Montana -RIP

Thanks, guys. I look forward to more experience with Linux, ISPConfig, etc.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 13:29
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47
Mail server jas_esp Server Operation 1 7th December 2005 18:17


All times are GMT +2. The time now is 06:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.