Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th February 2009, 00:05
Mentor Mentor is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 41
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How do I delete the default web page?

Hi:

I have a website setup on my ISPconfig server, but I am having some difficulty in identifying the default index page so that I can delete it. Please could you advise, thank you.

Kind regards,

Mentor
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th February 2009, 09:14
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,453
Thanks: 813
Thanked 5,222 Times in 4,092 Posts
Default

There is just one index.html page in the website when you create it, this is the index page.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th February 2009, 11:18
Mentor Mentor is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 41
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi:

Thank you for your reply Till.

I am having some real hassles with my new system that I am unable to resolve at the moment.

Firstly, I have given up on trying to run name servers on my ISPconfig 3 server - I don't seem able to get it figured out.

Secondly, I have an existing ISPConfig 2 box running name servers and they are happy and work.

Thirdly, I created a domain using the name servers on my ISPConfig 2 box and that worked fine.

Then I pointed the A-record for the domain to my ISPConfig 3 server. I created a site on the ISPConfig 3 box with no DNS entries - I just went to the site menu and added it.

This does not work - so now I am a bit stuck. Please could somebody help as this very wearing!! Thank you so much.


Kind regards,

Mentor
Reply With Quote
  #4  
Old 26th February 2009, 11:57
Mentor Mentor is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 41
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi:

I have found the error with pointing to websites from an external NS. When I created the site, I set it up with a wildcard (*) for the IP address. I guess that because the NS is pointing to a specific IP that that was causing a problem, because I reset the site IP to the corresponding machine IP and now it is working!!

Now what I want to do is be able to setup the NS on the webserver so that our lives are simplified at setup time - I also need to understand how to enable our name server (once created) to update other name servers. Any advise welcome. Thank you.


Kind regards,

Mentor
Reply With Quote
  #5  
Old 27th February 2009, 13:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Take a look here:
http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
http://www.howtoforge.com/ispconfig_...domain_schlund
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 27th February 2009, 15:34
Mentor Mentor is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 41
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Falko:

Thank you for your reply to my query.

I have actually been looking at your documents very closely, and I still haven't got it right - I am using ISPConfig 3 - trying to at any rate.

I have created to NS records and associated them with the host at the registrar that I am using and then in the server config section of ISPConfig 3 I have added the two name servers that I created. Wonderful.

However, when I do a dig on the host itself, I can see that DNS is not running, although the service is running because I get no response:

[root@apollo13 etc]# dig @localhost domainname.tld

; <<>> DiG 9.5.1-P1 <<>> @localhost domainname.tld
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: REFUSED, id: 33385
;; flags: qr rd; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;domainname.tld. IN A

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 41.222.52.178#53(41.222.52.178)
;; WHEN: Fri Feb 27 16:21:50 2009
;; MSG SIZE rcvd: 41


So clearly the DNS service is not configured correctly I think. It is running as a service, and port 53 is open. Please help if you can - I am about to expire!!


Kind regards,


Mentor

PS: We are also having huge issues with path routing - in other words all the sites are given the same base folder from time to time or something like that - it is completely weird.

Last edited by Mentor; 27th February 2009 at 15:44. Reason: add some more info
Reply With Quote
  #7  
Old 27th February 2009, 17:56
Mentor Mentor is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 41
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi:

Further to the above, I have been looking at this issue and my observations are that MyDNS is working - it is creating records and all that sort of thing - I checked using mydnsexport and it showed the files clearly, however when I run a DNS lookup query against localhost (for starters) using either nslookup or dig, the response fails - so clearly the request is being blocked or it is breaking somewhere along the line:

Response to nslookup:
[root@apollo13 ~][root@apollo13 ~]# dig @localhost testflight.co.za

; <<>> DiG 9.5.1-P1 <<>> @localhost testflight.co.za
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 46336
;; flags: qr aa rd; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;testflight.co.za. IN A

;; Query time: 2 msec
;; SERVER: 41.222.52.178#53(41.222.52.178)
;; WHEN: Fri Feb 27 18:54:44 2009
;; MSG SIZE rcvd: 34
# nslookup domainname.tld localhost
Server: localhost
Address: host ip#53

** server can't find domainname.tld: SERVFAIL

Response to dig:
[root@apollo13 ~]# dig @localhost domainname.tld

; <<>> DiG 9.5.1-P1 <<>> @localhost domainname.tld
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 46336
;; flags: qr aa rd; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;domainname.tld. IN A

;; Query time: 2 msec
;; SERVER: host ip#53(41.222.52.178)
;; WHEN: Fri Feb 27 18:54:44 2009
;; MSG SIZE rcvd: 34
Reply With Quote
  #8  
Old 28th February 2009, 15:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
netstat -tap
?

Is that your server?
Quote:
;; SERVER: host ip#53(41.222.52.178)
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel 82815 Video Card & Ubuntu 8.10 harvey527 Kernel Questions 8 5th November 2010 14:51
Admin Program for Virtual Users and Domains Postfix courier etc...(Ubuntu 8.04)? the1rob HOWTO-Related Questions 11 4th August 2009 04:54
Exim MTA dazblade Server Operation 4 16th July 2007 18:42
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs pontifex HOWTO-Related Questions 2 26th October 2005 17:54
WHere is the default domain's web page? Bedevere Installation/Configuration 4 28th August 2005 20:14


All times are GMT +2. The time now is 16:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.