Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th February 2009, 23:29
pmoore4321 pmoore4321 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Squid anonymous proxy login bypass for local netowrk?

I followed the anonymous proxy guide:
http://www.howtoforge.com/anonymous-...d-3-centos-5.x

The proxy is working great! I use squid and hamachi to securely browse from wireless hotspots when on business. I don't notice any difference in speed when using the proxy/hamachi and direct connection. Very cool!

I do have one question. Is there a way to bypass the login screen for clients on the local network? I am sure there is an addition to squid.conf to make this happen, but I can't seem to figure it out.

I also configured several other virtual IP addresses (like the guide shows) when installing if there is a way to make one of those bypass the login screen.

Thanks in advance.
Preston Moore
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th February 2009, 23:39
pmoore4321 pmoore4321 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

I figured it out. I just added this to squid.conf:

acl our_networks src 192.168.1.0/24
http_access allow our_networks

Now the local network clients are not prompted for user/password.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to pmoore4321 For This Useful Post:
falko (15th February 2009)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squid Proxy Configuration hellseeker Installation/Configuration 4 17th September 2012 20:36
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
Mod_Perl Configuration Issue szise Installation/Configuration 4 28th November 2008 12:41
dovecot problem sojic Server Operation 21 23rd March 2008 18:22
Unable to authenticate to SMTP server ashkev Installation/Configuration 15 6th February 2007 17:46


All times are GMT +2. The time now is 02:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.