Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th February 2009, 09:34
pras pras is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ubuntu + ISPConfig intranet

Hello,
You have a perfect tool!!!
I have a question. I have a Ubuntu 8.10 server (setup ok with http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu-8.10). I also install the ISPConfig OK. I have to inform that this server is into an intranet (hosting a site).
I want to build a site (Joomla 1.5.9) and have access from the intranet and from internet only for configuration reasons. (via DYNDNS).
Is it a HOWTO guide that shows the way for that. My server's name is "Websrv" and the site's name (for example) is "joomla".
I have access to the ISPConfig from intranet but not from internet.
Sorry for my pure English.
Thanks

I can see the ISPConfig page and the apache test page and make ftp to my server only locally. I cant see my server via Dyndns.

Last edited by pras; 9th February 2009 at 11:54.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th February 2009, 12:15
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=29793
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th February 2009, 12:42
pras pras is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello till!
Thanks but through intranet I can see the ISPConfig and my server. The problem is when I try to reach my server from internet(dyndns account). To be more spesific....:
Server name "websrv"
Intranet domain "school.gr"
I make forwards to my ADSL router for TCP ports 80,21,81, to my servers ip "192.168.1.100"
Have the dyndns account (for example) "ola.ftp.com"
Set OK the DynDNS account to my router.
Create a client in ISPConfig "school"
Create a site in ISPConfig "joomla" --> "joomla.gr"
Through intranet (another pc in the intranet) I can log in to ISPConfig and make everything.
Through internet (via the "ola.ftp.com:81") I cant see anything.
Am I doing something wrong?
Thanks again
Reply With Quote
  #4  
Old 9th February 2009, 12:47
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

The domain + hostname name of the dyndns account has to be the same then the domain + hostname of the website.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 9th February 2009, 13:01
pras pras is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry I dont understand you...
The dyndns is "ola.ftp.com"
The domain and website how must be?
I am confussed
Is it any HOWTO for intranet setup with dyndns support for internet access?
Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 9th February 2009, 14:08
pras pras is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Could you please make an example... like that:
1. PC (ubuntu server) Hostname: Server1 (During the ubuntu installation)
2. Server IP: 192.168.1.1, 255.255.255.0,192.168.1.1
3. Then edit server's hosts (/etc/hosts) like : server1.school.com
4. Port forward to ADSL router (80, 81, 21, etc).
5. Create a Dyndns account (Here comes the problem)for example "school.ftp.org" Correct??
6. Create a client into the ISPConfig (correct?) Please write an example to work with the previous settings.
7. Create a site into ISPConfig(correct?)Please write an example to work with the previous settings.
Now the site and ISPConfig is accesible through intranet and internet (via dyndns account)
Please advice..
Thank you and sorry for your time!
Reply With Quote
  #7  
Old 9th February 2009, 17:50
pras pras is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello again,
I believe that this post have the answer for me http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=22036
I will test it and I will get back!
Thank you and sorry again for your time loss!
Please kindly like to ask if you can make a tutorial (HOWTO) for us the "poor" people who like to install ISPConfig for intranet (Dyndns) and have access also from internet.
Its a matter of education! (School)
kind regards
Reply With Quote
  #8  
Old 10th February 2009, 15:00
pras pras is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
The domain + hostname name of the dyndns account has to be the same then the domain + hostname of the website.
Hello again Till,
Please advice about the domain + hostname with an example.
I am sorry for your time loss.
Reply With Quote
  #9  
Old 10th February 2009, 18:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

What exactly is the problem?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 10th February 2009, 19:30
pras pras is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hello Falko,
I have installed ok Ubuntu (hostname: websrv, hosts: www.tzoustoukaki.com, ip: 192.168.1.100, port forward OK 80,81)
I have dyndns "tsakis.ath.cx". I create a client in ispconfig "Costas". I create a site in ispconfig with hostname:tsakis and domain:ath.cx
I test the website through intranet with "http://tsakis.ath.cx" and everything is OK. When I try the "http://tsakis.ath.cx" through internet (from an internet cafe) nothing happens. I think I have a problem with DNS. I dont know much.
Thanks
I believe that I am missing something in the configuration but I dont know what.... If you can advice step by step..... you will be great!

Last edited by pras; 10th February 2009 at 19:34.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.0.4 Beta Released till General 54 4th March 2009 10:55
ISPConfig 3.0.0.6 Beta released till General 38 21st September 2008 20:15
Ubuntu 8 LTS Server ISPCONFIG t.roijers General 12 26th April 2008 12:15
ISPConfig 2.3.2-dev released till General 9 4th June 2007 11:46
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 16:16


All times are GMT +2. The time now is 01:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.