Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd January 2009, 15:41
LowWalker LowWalker is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Centos Install issue

I am running centos 5.2 64 bit

I have configured the server according to the perfect server setup, but I get this error section during the ISPconfig install.

Quote:
Please select the protocol (http or https (SSL encryption)) to use to access the ISPConfig system:
1) HTTPS
2) HTTP
Your Choice: 1

./setup2: line 1090: mysql_config: No such file or directory
./setup2: line 1091: httpd: No such file or directory
./setup2: line 1092: httpd2: No such file or directory
./setup2: line 1093: httpd2: No such file or directory
./setup2: line 1103: ip_addresses: No such file or directory
./setup2: line 1105: /root/ispconfig/php/php: No such file or directory
./setup2: line 1106: /root/ispconfig/dist.info: No such file or directory
chmod: cannot access `/home/admispconfig/ispconfig/tools/suphp/usr/bin/php-wrapper': No such file or directory
./setup2: line 1119: /home/admispconfig/ispconfig/sysconf.txt: No such file or directory
./setup2: line 1120: /home/admispconfig/ispconfig/sysconf.txt: No such file or directory
Restarting some services...
shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
Shutting down postfix: [ OK ]
shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
Starting postfix: [ OK ]
shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
Shutting down proftpd: [ OK ]
Starting proftpd: shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
[ OK ]
./setup2: line 1163: /etc/rc.d/init.d/ispconfig_server: No such file or directory
Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.
Please direct your browser to
I saw somewhere that it was libxml-devel but i have all of these packages installed. Any help would be much appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th January 2009, 13:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

What's the output of
Code:
df -h
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 26th January 2009, 14:33
LowWalker LowWalker is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[root@ssmail tmp]# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/mapper/VolGroup00-LogVol00
901G 4.1G 850G 1% /
/dev/sda1 99M 18M 76M 20% /boot
tmpfs 7.9G 0 7.9G 0% /dev/shm
[root@ssmail tmp]#
Reply With Quote
  #4  
Old 27th January 2009, 18:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Ok, space is not the problem.
Did you disable SELinux?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 27th January 2009, 20:07
LowWalker LowWalker is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes, SElinux was disabled in the install, and the firewall is off as well.
Reply With Quote
  #6  
Old 28th January 2009, 18:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

What were the exact steps you took to install ISPConfig?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 29th January 2009, 14:41
LowWalker LowWalker is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm, well I did the perfect server setup. I setup a mysql user and then wget the file from ISPconfig. Unpacked it and then ./setup

Reply With Quote
  #8  
Old 30th January 2009, 12:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Did you use the MySQL root user for ISPConfig?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 30th January 2009, 17:06
LowWalker LowWalker is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, I made a different user... it has to be mysql root? I will retry with that user.
Reply With Quote
  #10  
Old 30th January 2009, 21:01
LowWalker LowWalker is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Meh, still no love with mysql root. I'm going back to square one, blowing the box off and reinstalling the OS. I might have missed something but I can't narrow down the error.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 10:46
Centos 5.x/ZM 1.23.1 Setup Guide oakleeman Suggest HOWTO 1 18th February 2008 13:49
Centos 5 Perfect Install with SSH tal56 Installation/Configuration 3 31st October 2007 05:23
64-bit Debian 3.1 Install Issue naruto Installation/Configuration 14 5th September 2006 04:12
Install ISPConfig on CentOS Server, in brief gfts Tips/Tricks/Mods 11 4th April 2006 08:29


All times are GMT +2. The time now is 09:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.