Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 2nd February 2009, 12:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

What's in your resolv.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 2nd February 2009, 15:28
marm26 marm26 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My resolv.conf looks like this:
Code:
# generated by NetworkManager, do not edit!

; Use a local caching nameserver controlled by NetworkManager


nameserver 127.0.0.1
I tried adding
nameserver IPofMyServer.here
nameserver IPofMYWebSite.here

but the changes were lost when I rebooted the server. How can I make changes to this file without having to redo them each time the server reboots. Would the abouve be sufficient or is there anything else i should add?
Reply With Quote
  #13  
Old 3rd February 2009, 19:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Try
Code:
nameserver 145.253.2.75
nameserver 213.191.92.86
first to see if it works then.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 3rd February 2009, 21:20
marm26 marm26 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I added

nameserver domainIP
nameserver serverIP

already.

I didn't see the error message come up oin maillog anymore but I keep monitoring for a while.

Still I guess if I reboot the server those changes will be lost again.

Is there a way to make those changes permanent?
Reply With Quote
  #15  
Old 4th February 2009, 17:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
 
Default

Run
Code:
system-config-network
and fill in the DNS servers there.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't login SquirrelMail satimis Server Operation 23 10th June 2008 13:51
ISPConfig virtual web pages not working mike_phi Installation/Configuration 8 7th May 2008 16:51
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Downgrade php5 to php4.4.2 llizards Installation/Configuration 4 13th March 2006 23:58


All times are GMT +2. The time now is 04:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.