Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd January 2009, 10:33
turbolad turbolad is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Please help with Apache2 Proxy install

OK - I've been pulling my hair out over this for 24hrs now...

I'm trying to setup an apache2 proxy server on my ubuntu VPS. So that I can SSH via Putty and access the internet through the proxy.
I'm using the steps in this guide to help me:
http://famvdploeg.com/blog/?p=32

Theres a few steps missing in there like having to run
Quote:
apt-get install libapache2-mod-proxy-html
to get the mod_proxy to work.

I have been mildly successfull in that I can open up the ssh tunnel and then firefox will bring up a blank webpage for whatever site I go to. If I close the tunnel I then get a proxy refused error. Which must mean I'm doing something right? right?

Any help very much appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd January 2009, 11:24
turbolad turbolad is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

would this help anyone help me?

Output from Linux Proxy Server
Code:
root@proxy:~# netstat -tupan | egrep '(:8080|putty)'
tcp        0      0 0.0.0.0:8080            0.0.0.0:*               LISTEN         1090/apache2
What is the listen 1090? Is that my problem?

Here is an out put from my Windows Client running Putty

Code:
C:\>netstat -an | find ":8080"
  TCP    127.0.0.1:8080         0.0.0.0:0              LISTENING
So I assume my tunnel is all up OK.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd January 2009, 20:05
turbolad turbolad is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Any ideas anyone?
Where's that genius Falko
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd January 2009, 13:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by turbolad View Post
What is the listen 1090? Is that my problem?
That's just the process ID, not a port.

Are there any errors in your logs, especially Apache's error log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mod_Perl Configuration Issue szise Installation/Configuration 4 28th November 2008 12:41
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 10:46
install on apache2 k0d1 Installation/Configuration 2 18th February 2008 16:24
install Net::DNS chrno Installation/Configuration 4 5th September 2006 17:01
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04


All times are GMT +2. The time now is 19:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.