Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th January 2009, 03:14
hhhhhh hhhhhh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 36
Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix problem, The emails don't arrive to the people

Hello,

I received few mails from my users saying that there are few emails that didn't arrive to their Inbox folder.
There are few from yahoo and others with register domains.

I saw the mail.log and display the following info:

Lost connection with q1.netfirms.com[xx.xxx.xx.xx] while receiving the initial server greeting) mail.domain.com

How can I do to fix it?

I have ubuntu hardy heron, postfix, php5, mysql...from Perfect Server 8.04 tutorial.

Hope to hear soon!

Thank you very much!!

I forgot to say that I have few virtual sites through sites-available and sites-enabled running in the server. With different IPs.

Last edited by hhhhhh; 13th January 2009 at 03:16.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th January 2009, 07:44
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

That is a networking issue you need to check the quality of your network links.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #3  
Old 13th January 2009, 11:12
hhhhhh hhhhhh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 36
Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your reply topdog,

My question is, how can I check the quality of my network links?

Thank you
Reply With Quote
  #4  
Old 14th January 2009, 12:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Are there any other errors in your mail log? What's in your main.cf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
hhhhhh (21st January 2009)
  #5  
Old 14th January 2009, 18:04
hhhhhh hhhhhh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 36
Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello falko!

Thanks for your attention.

main.cf display the following:

Code:
# See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version


# Debian specific:  Specifying a file name will cause the first
# line of that file to be used as the name.  The Debian default
# is /etc/mailname.
#myorigin = /etc/mailname

smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h

readme_directory = no

# TLS parameters
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_use_tls = yes
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtpd_scache
smtp_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtp_scache

# See /usr/share/doc/postfix/TLS_README.gz in the postfix-doc package for
# information on enabling SSL in the smtp client.

myhostname =server.nameserver.com
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
mydestination =server.nameserver.com, locahost.nameserver.com, localhost.localdomain, localhost
relayhost = 
mynetworks = 127.0.0.0/8
mailbox_command = 
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
inet_protocols = all
smtpd_sasl_local_domain = 
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_sasl_authenticated_header = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
home_mailbox = Maildir/
And mail.log & mail.err in attached files.

Hope to hear you soon!!
Attached Files
File Type: txt mail_err.txt (581 Bytes, 220 views)
File Type: zip mail_log.zip (15.3 KB, 201 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 15th January 2009, 14:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Quote:
Jan 14 17:28:49 server postfix/sendmail[12138]: fatal: www-data(33): No recipient addresses found in message header
It seems as if your web application does not specify a recipient address.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
hhhhhh (21st January 2009)
  #7  
Old 15th January 2009, 14:57
hhhhhh hhhhhh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 36
Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello falko!

Yes, it was when I try myself, I forgot to add the email.

If you see in mail.log search the following IP: 38.113.184.171
It is the problem, only on that email and host.

I really don't know what happened.

What do you think about this?

Hope to hear you soon

Thank you!!!
Reply With Quote
  #8  
Old 16th January 2009, 12:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

I think your server might be blacklisted, and that's why q1.netfirms.com drops the connection.

Did you check on http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx ?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
hhhhhh (21st January 2009)
  #9  
Old 16th January 2009, 17:29
hhhhhh hhhhhh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 36
Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi falko!

Yes, I checked all Ips located in my server 2 or 3 days ago (When I discovered the issue) and all is correct. Any of them are blacklisted.

I contacted with netfirms about the issue and they responded me the following:

Code:
Hello,

Thank you for your inquiry.

Upon further investigations it seems that the mail server that is trying to send you 

email is in violation of RFC1912 2.1. Please note that RFC 1912 2.1 is one of many 

Internet standards that have been created. All RFC's are currently maintained by IETF 

Secretariat. For more information about RFC's please visit 

http://www.ietf.org/rfc.html 

The Netfirms mail servers  require senders to send  email from a mail server that has 

a valid reverse DNS entry. This is common practice for most e-mail servers on the 

Internet and helps reduce spammed messages.

According to our investigations (see [http://www.blacklistalert.org/]), it appears that 

you're unable to receive email from [65.54.245.40]  because the sender's 

mail server does not contain a valid reverse DNS entry. 

NS-Status of 65.54.245.40:

Reverse DNS (PTR) exists and claims to be: mx2.hotmail.com.

Forward DNS for mx2.hotmail.com is: 65.54.244.168.

WARNING: Forward-DNS does NOT match Reverse-DNS.
DNS is INCONSISTENT.
Please request your Admin or Provider to fix this.

To resolve this issue, we suggest that the E-mail Provider be contacted to determine 

if they can send their mail from a mail server with a valid reverse DNS entry.

This information is also available to you by browsing to 

http://www.netfirms.com/support and doing a keyword search on "can't receive email ".



Regards,

Lucy
Netfirms Support Team
My IP is not the displayed above. I think that netfirms email is a robot or something like that. This IP is from hotmail.com & Microsoft host.

And yesterday I received that from them:

Code:
Hello,

Thank you for your inquiry.

Please contact the mail administrator of 65.54.245.40 and have them install a PTR record (or reverse DNS) for the IP address of your mail servers.  Once this has been done, the mail will be successfully received at Netfirms.

Regards,
Richard
Netfirms Support Team
I think that the problem is from netfirms, what do you think falko?

Thank you very much!!
Reply With Quote
  #10  
Old 17th January 2009, 12:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
 
Default

What's your mail server's public IP address?
Does it have a PTR record? You can check like this:
Code:
dig -x 1.2.3.4
(replace 1.2.3.4 with the real IP)
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
hhhhhh (21st January 2009)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i dont recive any mail of any domain chua_jose Installation/Configuration 18 10th November 2008 18:55
CentoS doesn't send the emails vaio1 Installation/Configuration 18 5th November 2008 17:51
Would the problem come from postfix? satimis Server Operation 10 27th January 2008 10:31
OT: Problems sending emails to gmail. I used postfix debian install (based falko) tuflipes HOWTO-Related Questions 20 29th May 2007 00:01
postfix - myhostname, mydoman problem adam Server Operation 14 26th September 2006 07:57


All times are GMT +2. The time now is 22:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.