Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th January 2009, 10:17
dexjul dexjul is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default sneding Postfix to qmail unknown user error

Hi,

I install postfix by defaut in our local server and if I send in our mail server (qmail) it bounce back <dexter.a@electronicscience.com>: unknown user: "dexter.a" , but this account is valid.

And I install postfix by default again in my pc via vmware machnie and I was received the email without any problem.

I dont know what is a problem our local server is same with my pc vmware configs.

Regards,
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th January 2009, 12:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Make sure that the MX record for your domain is pointing to the right server. Is there anything in the Postfix mail log when you send an email to that server?

How did you create the email account? What's in your main.cf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 12th January 2009, 03:25
dexjul dexjul is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Here's the mail log
Quote:
Jan 12 17:17:56 neoserver postfix/pickup[27254]: 98D5995E1C2: uid=0 from=<root@neoserver.com>
Jan 12 17:17:56 neoserver postfix/cleanup[27368]: 98D5995E1C2: message-id=<1231751876.27268@neoserver.com>
Jan 12 17:17:56 neoserver postfix/qmgr[27255]: 98D5995E1C2: from=<root@neoserver.com>, size=631, nrcpt=1 (queue active)
Jan 12 17:17:56 neoserver postfix/local[27370]: 98D5995E1C2: to=<dexter.a@electronicscience.com>, relay=local, delay=0.05, delays=0.03/0.01/0/0.01, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "dexter.a")
Here's the con

Quote:
[root@neoserver postfix]# postconf -c
postconf: option requires an argument -- c
postconf: fatal: usage: postconf [-a (server SASL types)] [-A (client SASL types)] [-b (bounce templates)] [-c config_dir] [-d (defaults)] [-e (edit)] [-h (no names)] [-l (lock types)] [-m (map types)] [-n (non-defaults)] [-v] [name...]
[root@neoserver postfix]# postconf -n
alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
command_directory = /usr/sbin
config_directory = /etc/postfix
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
debug_peer_level = 2
html_directory = no
inet_interfaces = all
mail_owner = postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
manpage_directory = /usr/share/man
mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost, $mydomain, electronicscience.com, electronicscience.net
mydomain = electronicscience.com
myhostname = neoserver.com
mynetworks = 192.168.0.0/24, 127.0.0.0/8
myorigin = $electronicscience.com
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
queue_directory = /var/spool/postfix
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/README_FILES
relay_domains = $mydestination
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/samples
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
setgid_group = postdrop
unknown_local_recipient_reject_code = 550
The account is on other server and using qmail. I dont know why not sending in same network.

Regards,
Reply With Quote
  #4  
Old 12th January 2009, 04:55
dexjul dexjul is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Here's the mail log
Quote:
Jan 12 17:17:56 neoserver postfix/pickup[27254]: 98D5995E1C2: uid=0 from=<root@neoserver.com>
Jan 12 17:17:56 neoserver postfix/cleanup[27368]: 98D5995E1C2: message-id=<1231751876.27268@neoserver.com>
Jan 12 17:17:56 neoserver postfix/qmgr[27255]: 98D5995E1C2: from=<root@neoserver.com>, size=631, nrcpt=1 (queue active)
Jan 12 17:17:56 neoserver postfix/local[27370]: 98D5995E1C2: to=<dexter.a@electronicscience.com>, relay=local, delay=0.05, delays=0.03/0.01/0/0.01, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "dexter.a")
Here's the con

Quote:
[root@neoserver postfix]# postconf -c
postconf: option requires an argument -- c
postconf: fatal: usage: postconf [-a (server SASL types)] [-A (client SASL types)] [-b (bounce templates)] [-c config_dir] [-d (defaults)] [-e (edit)] [-h (no names)] [-l (lock types)] [-m (map types)] [-n (non-defaults)] [-v] [name...]
[root@neoserver postfix]# postconf -n
alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
command_directory = /usr/sbin
config_directory = /etc/postfix
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
debug_peer_level = 2
html_directory = no
inet_interfaces = all
mail_owner = postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
manpage_directory = /usr/share/man
mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost, $mydomain, electronicscience.com, electronicscience.net
mydomain = electronicscience.com
myhostname = neoserver.com
mynetworks = 192.168.0.0/24, 127.0.0.0/8
myorigin = $electronicscience.com
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
queue_directory = /var/spool/postfix
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/README_FILES
relay_domains = $mydestination
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/samples
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
setgid_group = postdrop
unknown_local_recipient_reject_code = 550
The account is on other server and using qmail. I dont know why not sending in same network.

Regards,
Reply With Quote
  #5  
Old 12th January 2009, 14:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

You must set up an email account as follows: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 13th January 2009, 02:26
dexjul dexjul is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Thank for your reply,

But I already an email account on the other server using qmail.

Regards,
Reply With Quote
  #7  
Old 13th January 2009, 13:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

But if the account is on the other server, then you must modify the MX record so that it points to the other server.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 14th January 2009, 09:09
dexjul dexjul is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Default

This problem has been fixed.

Here's my main.cf

dexter.a@electronicscience.com


Postfix config

[root@neoserver ~]# postconf -n
alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
command_directory = /usr/sbin
config_directory = /etc/postfix
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
debug_peer_level = 2
html_directory = no
inet_interfaces = all
local_recipient_maps =
mail_owner = postfix
mail_spool_directory = /var/spool/mail
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
manpage_directory = /usr/share/man
mydomain = electronicscience.com
myhostname = neoserver.com
mynetworks = 192.168.0.0/24, 127.0.0.0/8, 202.124.146.32/27
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
queue_directory = /var/spool/postfix
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/README_FILES
relay_domains = 192.168.0.16, electronicscience.com
relayhost = 192.168.0.16
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/samples
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
setgid_group = postdrop
unknown_local_recipient_reject_code = 550


Thank you for your reply...

Regards,
Dexter
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Freebsd 6.1 support misterm Installation/Configuration 10 9th April 2009 09:29
dovecot problem sojic Server Operation 21 23rd March 2008 18:22
Problem installing ISPConfig on Suse10.1 nliebherr Installation/Configuration 18 14th September 2007 00:30
php script injections Grizzly General 21 18th July 2006 08:55
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 18:07


All times are GMT +2. The time now is 18:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.