#1  
Old 10th March 2006, 07:40
bullshit bullshit is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix not working

Hi:
I follow the Perfect Debian setup, and everything went fine till the moment when I tested Postfix. In the logs it shows like mail is delevered but nothing show up in the users' mailbox. Also sending mail is not working though according to the mail.log the mail has been sent succefully.
I have chekced all the places for error, but can't find a solution. Any help apreciated.

Thanks in advance
Cheers
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th March 2006, 09:13
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,475
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Please post an excerpt of your maillog. Have you installed courier ans ISPConfig? then you will have to check the maildir checkbox in ISPConfig under management > server > settings on the mail tab.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th March 2006, 19:55
bullshit bullshit is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Still not working

Hi:
I haven't install ISP just potfix + the usual LAMP in a Debian box.
This is the mail.log output

Mar 10 20:47:28 dedic202-169 postfix/smtpd[1344]: connect from user-81-100.domain.com[81.100.2020.105]
Mar 10 20:47:28 dedic202-169 postfix/smtpd[1344]: 6169E76658: client=user-81-100.domain.com[81.100.2020.105]
Mar 10 20:47:28 dedic202-169 postfix/cleanup[1347]: 6169E76658: message-id=<44112249.6000405@nbl.fi>
Mar 10 20:47:28 dedic202-169 postfix/qmgr[1254]: 6169E76658: from=<usrname@nbl.fi>, size=897, nrcpt=1 (queue active)
Mar 10 20:47:28 dedic202-169 postfix/smtpd[1344]: disconnect from user-81-100.domain.com[81.100.2020.105]
Mar 10 20:47:28 hostname postfix/local[1348]: 6169E76658: to=<username@domain.com>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: procmail -a "$EXTENSION")
Mar 10 20:47:28 hostname postfix/qmgr[1254]: 6169E76658: removed

ANd this is the main.cf, very simple one:


smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h

myhostname = dedic202-169.kotisivut.com
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
mydestination = embirial.ath.cx, dedic202-169.kotisivut.com, localhost.kotisivut.com, localhost
relayhost =
mynetworks = 127.0.0.0/8
mailbox_command = procmail -a "$EXTENSION"
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
debug_peer_list = embirial.ath.cx
debug_peer_level = 4
queue_directory = /var/spool/postfix



I've googled and post the problem in 2 forums and still no solution. Any help apreciated before i become crazy with this headache

Regards
Reply With Quote
  #4  
Old 11th March 2006, 11:01
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Please post the output of
Code:
netstat -tap
I guess you use Courier as POP3 daemon, but Postfix delivers to mbox...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 11th March 2006, 13:32
bullshit bullshit is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi:
Thanks for replying
This the outpout of the command

tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 4220/couriertcpd
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 4133/couriertcpd
tcp 0 0 localhost:mysql *:* LISTEN 17687/mysqld
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 4083/couriertcpd
tcp 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 4170/couriertcpd
tcp 0 0 *:www *:* LISTEN 23718/apache2
tcp 0 0 *:10000 *:* LISTEN 23586/perl
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 9595/sshd
tcp 0 0 localhostostgresql *:* LISTEN 25039/postmaster
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 32557/master

*The smiles are not part of the log!!!

The problem occurred even before I installed courier and Idon't recall using o configuring courier as a smtp daemon

If I send a email to a fake user, Postfix actually replies with the Undelivered mail but if I send a mail like sendmail -bv jorge@domain.net, I receive nothing and Postfix logs like the mail has been mail sent.

Thanks in advance
Reply With Quote
  #6  
Old 11th March 2006, 13:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Ok, you're using Courier as POP3 daemon (not SMTP daemon!) which means you must configure Postfix to deliver mails to Maildir. Run this:

Code:
postconf -e 'home_mailbox = Maildir/'
postconf -e 'mailbox_command ='
/etc/init.d/postfix restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 11th March 2006, 15:36
bullshit bullshit is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default It worked

Voila.
The problem seemed to be the mailbox_command pointing to procmail, after emptying it started to deliver. I had the home_mailbox=Maildir/ already.

Thanks a lot for your time, Falko
Cheers
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems sending receiving mail on Postfix mavgh1 HOWTO-Related Questions 17 10th March 2006 12:43
Postfix mail is held in queue indefinitely... squallbsr Server Operation 9 15th January 2006 19:13
postfix starts and stops why lhatle Installation/Configuration 2 21st December 2005 15:20
postfix problem flourishing General 1 7th December 2005 17:39
Removed PostFix, Now MySql Problems!!! sapient Installation/Configuration 10 24th October 2005 07:11


All times are GMT +2. The time now is 19:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.