#1  
Old 9th March 2006, 21:11
Piccent Piccent is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Statistics error

Hi,

I've a little problem, I checked the statistics of one of my domains, and noticed that there must be s.th. wrong:

Speicherplatz gesamt: unlimitiert MB
verbraucht: 169.00M

/web 212K
/user 252K
/log 32K
/cgi-bin 4.0K
/ssl 4.0K
/phptmp 4.0K
/backup 169M

Trafficübersicht (in MB):
Monat Web FTP Mail Gesamt
03/2006: 0.03 0.00 5.79 5.82
02/2006: 0.01 0.00 0.01 0.02
Gesamt: 0.04 0.00 5.80 5.84

I uploaded with IMAP all my local mails some days ago and got only 5,84 MB Traffic. The mail folder is about 160 MB. The other problem is, that the "/user" usage must be wrong too, because there is the maildir with 160 MB mails in. You can see this at the "/backup" usage.

Greetz

Marc
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th March 2006, 09:21
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

This is a permission problem. The "du" command executed by the admispconfig user does not "see" all your files.

Please have a look here on how to configure ISPConfig stistics with du:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2064

To your IMAP problem:

The mail stats can count only smtp traffic at the moment, not IMAP.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th March 2006, 19:01
Piccent Piccent is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, thx! I installed and configured sudo now, tomorrow morning I'll see if it works...

Will the IMAP-traffic be counted in the next version of ISPConfig???

Greetz

Marc
Reply With Quote
  #4  
Old 10th March 2006, 19:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Piccent
Will the IMAP-traffic be counted in the next version of ISPConfig???
The IMAP traffic is already counted. Till wasn't up to date when he posted that.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 10th March 2006, 19:38
Piccent Piccent is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

But why i've only 6 MB Traffic, although I've uploaded 160 MB of maildata via IMAP?
Reply With Quote
  #6  
Old 11th March 2006, 12:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

When you upload something with IMAP, do you see anything in the mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 11th March 2006, 19:02
Piccent Piccent is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is the tail of mail.info:

Mar 11 17:51:01 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:51:05 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:37 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:38 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_ca, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web11_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP


And here the tail of mail.log

Mar 11 17:32:15 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web11_wolkerseder, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1804, starttls=1
Mar 11 17:32:17 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web16_wolkerseder, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1806, starttls=1
Mar 11 17:32:18 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web16_ca, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=301, body=5769, time=1807, starttls=1
Mar 11 17:32:19 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=289, body=8915, time=1808, starttls=1
Mar 11 17:32:19 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=1013, body=11810, time=1808, starttls=1
Mar 11 17:32:34 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=289, body=8915, time=1808, starttls=1
Mar 11 17:32:46 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1808, starttls=1
Mar 11 17:33:00 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1803, starttls=1
Mar 11 17:33:09 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1802, starttls=1
Mar 11 17:33:16 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web16_ca, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=301, body=5769, time=1808, starttls=1
Mar 11 17:49:58 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
Mar 11 17:50:06 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:50:15 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
Mar 11 17:50:16 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:50:17 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
Mar 11 17:50:17 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:50:56 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=39617, time=39, starttls=1
Mar 11 17:51:00 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
Mar 11 17:51:01 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:51:04 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
Mar 11 17:51:05 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:34 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
Mar 11 17:55:35 cyclops last message repeated 4 times
Mar 11 17:55:37 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:38 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_ca, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web11_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP


I moved a couple of mail from one account to another and uploaded 2 mails from a local folder...
Reply With Quote
  #8  
Old 11th March 2006, 22:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

There's no traffic logged, so ISPConfig cannot know about it. That's why you don't see the traffic in the statistics.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 13th March 2006, 01:13
Piccent Piccent is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

How should I activate the traffic logging???
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! qvindesland Installation/Configuration 22 21st May 2007 17:05
Fresh Install on Debian cksrealm Installation/Configuration 12 22nd February 2006 17:14
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 19:07
Could not make OpenSSL yontengyatso Installation/Configuration 3 3rd November 2005 11:50
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 5th October 2005 00:53


All times are GMT +2. The time now is 08:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.