Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 1st January 2009, 23:19
adobe adobe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default SMTP-Server Offline After Install

Hello,

I followed these instructions here http://www.ispconfig.org/docs/INSTALL_DEBIAN_4.0.txt to install the latest ISPConfig Control Panel on my Debian 4.0 OpenVZ VPS box and everything went smooth. When I clicked on monitor services, i saw this :

http://i39.tinypic.com/25ti43o.png

Any idea what's wrong? and possible fixes for it? I am giving a second go with ISPConfig after the first attempt and I must say, I am loving the changes. So far, only 1 porblem.

Thanks in advance for any info.
________
Kawasaki KX100

Last edited by adobe; 2nd February 2011 at 03:15.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st January 2009, 23:51
RolluS RolluS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Your postfix server seems to be stopped.

Could you in a terminal, as root, restart it?

I don't know debian, but with Ubuntu you have to run:
Code:
/etc/init.d/postfix restart
If it's fail, please let us know the mail error log

Still with Ubuntu:
Code:
/var/log/mail.err
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd January 2009, 00:42
adobe adobe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thanks for that info, check this out :-

# /etc/init.d/postfix restart
Stopping Postfix Mail Transport Agent: postfix.
Starting Postfix Mail Transport Agent: postfixpostfix: warning: valid_hostname: numeric hostname: 69.162.xxx.xxx
postfix: fatal: file /etc/postfix/main.cf: parameter myhostname: bad parameter value: 69.162.xxx.xxx
failed!

So, i editted the main.cf and changed the hostname value to mydomain.tld and now it's working (i think). Let me send and recieve a few emails and see if it's working.
________
Kawasaki ZZR600

Last edited by adobe; 2nd February 2011 at 03:16.
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd January 2009, 00:50
adobe adobe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Okay now that the SMTP server was online, i setup the webmail and I did a config test and it said everything was fine. So, when I tried to login, i got the following bizzare error :-

http://i43.tinypic.com/sy1fk0.png

Any idea on this?
________
Hans Stuck
________
Mercedes-Benz M950F specifications

Last edited by adobe; 9th February 2011 at 04:44.
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd January 2009, 00:52
RolluS RolluS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oki it's great, tell us if it's OK (I think)..

If you would not have change hostnames, I would have told you to do
Code:
dpkg-reconfigure postfix
and a GUI would have do it for you

But...

Isn't there a module in ISPConfig 3 which do it?
Because if so (I don't know ISP 3 yet) the problem will reapear after the next cron-job...
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd January 2009, 00:59
RolluS RolluS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oups, crossed messages..

Is your webmail correctly configured?

Are the ISPConfig 3 modules correctly used and configured? It's seems you may have config files which have been edited manually and automatically.

Perhaps you may update ISPConfig 3...
Code:
ispconfig_update_from_svn.sh
...and redo all your configuration...
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd January 2009, 02:25
adobe adobe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

im sorry but i dont get it :S
________
buy grinder
________
vapir no2

Last edited by adobe; 9th February 2011 at 04:44.
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd January 2009, 15:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Did you send an email to the new account? The Maildir gets created automatically when the first email arrives.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd January 2009, 21:55
adobe adobe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

yea, i sent my self a quite a few emails to myself from my hotmail account.

I would have tried to send my self the emails from the squirrelmail to myself had i been able to get squirrelmail working http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=29943
________
Ford Taunus V4 engine picture
________
Ford XP Falcon

Last edited by adobe; 9th February 2011 at 04:45.
Reply With Quote
  #10  
Old 4th January 2009, 12:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by adobe View Post
yea, i sent my self a quite a few emails to myself from my hotmail account.
What's in your mail log when you send such an email?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
offline, server, smtp

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39
Need help relay smtp based on perfect server 5.1 c0l3s HOWTO-Related Questions 3 20th October 2008 13:13
FTP cannot open remote folder!?! andysm849 Server Operation 23 16th October 2008 23:34
Can't start apache Musty Server Operation 12 9th March 2008 13:58
Administrator receive empty mail ??? Stanev General 16 7th April 2006 20:56


All times are GMT +2. The time now is 13:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.