Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 4th January 2009, 12:36
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

You can ignore it if the capability module is not there then it is not needed.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Sponsored Links
  #32  
Old 4th January 2009, 15:40
grungy grungy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 152
Thanks: 13
Thanked 14 Times in 9 Posts
Default

I am using the DNS wizard with a template to add a site. The template works great except that each time I add a new domain I have to manually add entried for:

Domain
IP Address
NS 1
NS 2
Email


Is there a way to include these in the template?
  #33  
Old 4th January 2009, 17:00
aaronr aaronr is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: London, England
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to aaronr Send a message via MSN to aaronr
Default

The new UI is an enormous improvement over the 2.x branch.

When adding a client, if I let them access the Sites module, they can adjust their own bandwidth/disk space quota, even though they're not an admin. Is there any way to avoid this without making a custom version of the Sites module without the Domains menu item?

It also seems like the DNS wizard allows users to add DNS zones beyond their quota. These issues both seem like bugs, but thought I'd post here first before I go adding things to your bug tracker, incase I'm just doing something wrong...

Is there no concept of resellers in the 3.x branch?

Last edited by aaronr; 4th January 2009 at 17:02.
  #34  
Old 4th January 2009, 17:40
grungy grungy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 152
Thanks: 13
Thanked 14 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aaronr View Post
Is there no concept of resellers in the 3.x branch?
There is a possibility for clients to have clients, atleast in the client templates (Max. number of Clients)
The Following User Says Thank You to grungy For This Useful Post:
aaronr (4th January 2009)
  #35  
Old 4th January 2009, 17:47
aaronr aaronr is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: London, England
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to aaronr Send a message via MSN to aaronr
Default

Quote:
Originally Posted by grungy View Post
There is a possibility for clients to have clients, atleast in the client templates (Max. number of Clients)
Ah, okay. I'll have a play with that on my test VM. Thanks.
  #36  
Old 4th January 2009, 18:27
grungy grungy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 152
Thanks: 13
Thanked 14 Times in 9 Posts
Default Limit client to jailkit

How can I limit a client only to create Jailkit shell accounts?

I just tested ISPCONFIG 3 on a VPS that had only basic stuff installed, cron was missing, and after I installed ISPCONFIG 3 no changes would apply on the system...so I had to install cron and run ispconfig_update_from_svn.sh which reconfigured my services and added the cron entries..now everything works.

Looking at the cron entries I see:

* * * * * /usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log

This mean that the changes to the system are not 'instant' but are executed every minute?



There is a bug with Opera/Firefox under Leoprad, when a client adds a shell user with jailkit instead of getting a jailkit shell the user is created with a bash shell...

Last edited by grungy; 4th January 2009 at 18:48.
  #37  
Old 5th January 2009, 15:44
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

Quote:
There is a bug with Opera/Firefox under Leoprad, when a client adds a shell user with jailkit instead of getting a jailkit shell the user is created with a bash shell...
Please install the latest jailkit version on your server. You will most likely have to compile it. Installation instructions from jailkit can be found e.g. in the debian manual. You will have to run an update of ispconfig after you installed jailkit so it gets configured correctly.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
  #38  
Old 5th January 2009, 21:17
grungy grungy is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 152
Thanks: 13
Thanked 14 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please install the latest jailkit version on your server. You will most likely have to compile it. Installation instructions from jailkit can be found e.g. in the debian manual. You will have to run an update of ispconfig after you installed jailkit so it gets configured correctly.
I followed the manual, please have in mind that in the INSTALL_DEBIAN_4.0.txt manual you first install and configure ISPCONFIG itself and after that install jailkit.

If you ask me, jailkit should be installed on the system before ISPCONFIG.
  #39  
Old 6th January 2009, 09:24
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

Quote:
If you ask me, jailkit should be installed on the system before ISPCONFIG.
Sure. Jailkit is only listed at the end as it is an optional component.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
  #40  
Old 7th January 2009, 10:33
peterspoon peterspoon is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Blagoevgrad, Bulgaria
Posts: 12
Thanks: 36
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default Firewall

Hi there,

What syntax should I use to set up a port range in the firewall? ":" and "-" don't seem to work returning regex error?

In the DNS Record table I experience sometimes (quite often actually) Ajax error: "Ajax Request was not successful." while clicking on the record links. Firefox3 and IE7.

Greetings

Piotr
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.0.4 Beta Released till General 54 4th March 2009 09:55
ISPConfig 2.2.7 released till General 34 4th November 2008 20:01
ISPConfig 2.2.15 released till General 32 24th August 2007 10:37
ISPConfig 2.2.3 released till General 16 14th June 2006 00:42
ISPConfig 2.2.1 released till General 11 28th May 2006 10:39


All times are GMT +2. The time now is 08:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.