Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th March 2006, 09:58
emufambirwi emufambirwi is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Lost external mail from one domain for one user

I am using Suse linux Open exchange for my mail server. I am on the powertel.co.zw domain.

One of my users is failing to receive external mail from one particular domain zesa.net but she can receive from all other domains. What could be the problem? Please assist
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th March 2006, 13:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Anything in the mail log?

Is 216.104.195.165 the IP address where you expect the emails for zesa.net to arrive?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 7th March 2006, 13:44
emufambirwi emufambirwi is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Anything in the mail log?

Is 216.104.195.165 the IP address where you expect the emails for zesa.net to arrive?
I don't know the zesa.net IP address but the emails that are getting lost are originating from the zesa.net domain. The issue is to find out why only the emails from zesa.net do not get to the intended recipient who is on the powertel.co.zw domain.

It also happens that all others on the powertel.co.zw domain can receive emails from the zesa.net domain except this particular user
Reply With Quote
  #4  
Old 7th March 2006, 14:38
HoUsECAt HoUsECAt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

didn't this person (by accident) made a "junk" rule or something for zesa.net in the e-mail client ?

Last edited by HoUsECAt; 7th March 2006 at 14:43.
Reply With Quote
  #5  
Old 7th March 2006, 15:04
emufambirwi emufambirwi is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by HoUsECAt
didn't this person (by accident) made a "junk" rule or something for zesa.net in the e-mail client ?
No, there is filter on the email client of this user.
Reply With Quote
  #6  
Old 7th March 2006, 15:10
HoUsECAt HoUsECAt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

and what about the log files, did you find anything there?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47
Can't get MX for external mail server to work semmelbroesel Installation/Configuration 4 25th November 2005 17:48
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 08:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.