#1  
Old 4th December 2008, 02:48
GeorgeB GeorgeB is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig Problem

Hello,

I have setup DNS and ispconfig on a opensuse machine, i have 1 ip address
static, i have 3 websites to host. The first site the master one is working fine,
the second and the third not working at all. I did a check on the DNSs with the help of a few websites intodns and pingability and the 2 DNSs work ok.
I have ns1.xxx.xxx and ns2.xxx.xxx both pointing to the same IP.

here is how my pri.xxxx.xxx file looks like for the second site and the third:
yyy.yyy is the name of the secondary site without the www in front.

$TTL 86400
@ IN SOA ns1.xxx.xxx. administrator.xxx.xxx. (
2008110210 ; serial, todays date + todays serial #
28800 ; refresh, seconds
7200 ; retry, seconds
604800 ; expire, seconds
86400 ) ; minimum, seconds
;
NS ns1.xxx.xxx. ; Inet Address of name ser
NS ns2.xxx.xxx. ; Inet Address of name ser
;

MX 10 xxx.xxx.

yyy.yyy. A 100.100.100.100
ns2 A 100.100.100.100
ns1 A 100.100.100.100

mail CNAME yyy.yyy.
ftp CNAME yyy.yyy.
www CNAME yyy.yyy.

also the PTR:

$TTL 86400
@ IN SOA ns1.xxx.xxx. hostmaster.xxx.xxx. (
2008110203 ; serial, todays date + todays
28800 ; Refresh
7200 ; Retry
604800 ; Expire
86400) ; Minimum TTL
NS ns1.xxx.xxx.
NS ns2.xxx.xxx.
xxx PTR ns1.xxx.xxx.
xxx PTR ns2.xxx.xxx.


;;;; MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ;;;;

Also the Vhost file from apache2 i didn't modify anything
from what ispconfig put in that file.


can somebody tell me what's wrong with this, is there is anything wrong?
The firewall is ok, but i cannot access the websites at all. At the registrar the
DNSs are ok, ns1.xxx.xxx and ns2.xxx.xxx for all websites. I cannot explain how one website is working and the others are not?!?!


Thank you.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th December 2008, 00:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
 
Default

Are there any named errors in your syslog?

What's the output of
Code:
dig @localhost yyy.yyy
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CENTOS 5.2 and ISPConfig 2.2.25 BIG problem sygram General 4 1st September 2008 18:59
ISPConfig DNS and virtual host configuration tips and problem Ripper Installation/Configuration 6 26th June 2007 00:29
Problem transfer ISPConfig for new server lunardi Installation/Configuration 1 7th December 2006 09:44
ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" Problem with ISPConfig chipw Installation/Configuration 6 30th October 2006 09:38
Restoring IspConfig - small php path problem adrenalinic Installation/Configuration 1 31st August 2006 16:50


All times are GMT +2. The time now is 11:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.