Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th March 2006, 10:29
lerra lerra is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default postfix auth problem (sasl)

Hi! I cant use my postfix to send mail, i get this when i try to send it in the logs:

Mar 6 08:44:01 caveguard postfix/smtpd[4915]: setting up TLS connection from xxxx[xxx]
Mar 6 08:44:01 caveguard postfix/smtpd[4915]: TLS connection established from xxxx[xxx]: TLSv1 with ciith cipher RC4-MD5 (128/128 bits)
Mar 6 08:44:01 caveguard postfix/smtpd[4915]: connect from xxxx[xxx]
Mar 6 08:44:01 caveguard postfix/smtpd[4915]: warning: SASL authentication failure: cannot connect to saslauthd server: No such file or directory
Mar 6 08:44:01 caveguard postfix/smtpd[4915]: warning: xxxx[xxx]: SASL LOGIN authentication failed
Mar 6 08:44:01 caveguard postfix/smtpd[4915]: warning: Read failed in network_biopair_interop with errno=0: num_read=0, want_read=5
Mar 6 08:44:01 caveguard postfix/smtpd[4915]: lost connection after AUTH from xxxx[xxx]
Mar 6 08:44:01 caveguard postfix/smtpd[4915]: disconnect from xxxx[xxx]
Mar 6 08:44:06 caveguard postfix/smtpd[4915]: setting up TLS connection from xxxx[xxx]


Anybody that knows what to do? What coud be the problem? I see that the TLS phase works, but when it try to identify the user it cant find db

Here is some other configs:
caveguard:~# cat /etc/default/saslauthd
# This needs to be uncommented before saslauthd will be run automatically
START=yes

PARAMS="-m /var/spool/postfix/var/run/saslauthd"

# You must specify the authentication mechanisms you wish to use.
# This defaults to "pam" for PAM support, but may also include
# "shadow" or "sasldb", like this:
# MECHANISMS="pam shadow"

MECHANISMS="pam"
#PARAMS="-m /var/spool/postfix/var/run/saslauthd -r"

and fro my main.cnf:
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination

And
caveguard:~# cat /etc/postfix/sasl/smtpd.conf
pwcheck_method: saslauthd
mech_list: plain login
allow_plaintext: true

Any tip?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th March 2006, 12:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

saslauthd isn't running. Start it:
Code:
/etc/init.d/saslauthd start
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 6th March 2006, 12:39
lerra lerra is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

<quote>
caveguard:~# /etc/init.d/saslauthd start
Starting SASL Authentication Daemon: /usr/sbin/saslauthd already running.
</quote>
Reply With Quote
  #4  
Old 6th March 2006, 12:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Then try
Code:
/etc/init.d/saslauthd restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 6th March 2006, 14:47
lerra lerra is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still the same error
Reply With Quote
  #6  
Old 6th March 2006, 20:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Which distribution do you use?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 6th March 2006, 21:27
lerra lerra is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Debian sarge 3.1 amd64. Followd your howto in perfect setup for debian 3.1
Reply With Quote
  #8  
Old 6th March 2006, 23:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Please redo the saslauthd configuration from http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_sarge_p4 . Maybe you made a typo somewhere.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 7th March 2006, 00:02
lerra lerra is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still the same error
Reply With Quote
  #10  
Old 7th March 2006, 00:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
 
Default

Please post the output of
Code:
ps aux|grep sasl
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SASL AUTH with postfix on Sarge keulu Server Operation 6 31st August 2006 23:49
SMTP Auth problem maxx General 12 1st February 2006 03:48
Suse Postfix + Dovecot + ISP Config + smtp Auth; recieving problem! fatum112 HOWTO-Related Questions 2 15th January 2006 20:03
postfix problem flourishing General 1 7th December 2005 18:39
Postfix mail problem rytech Installation/Configuration 1 21st November 2005 17:44


All times are GMT +2. The time now is 05:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.