Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th November 2008, 16:56
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 125
Thanks: 7
Thanked 27 Times in 8 Posts
Default external mail server and sending e-mails from a site problem

I have two servers with ISPConfig 2.2.25, perfect setup, Debian Etch.

The problem is the following.

One of my clients needed a domain, let's say, domain.com, and I bought it for him the usual way and set up nameservers ns1.myserver.com and ns2.myserver.com (these nameservers are my nameservers set up at my ISPConfig servers).

Everything was OK, the client's site was up and running, etc.

Then the client decided that he wanted to use another (external) mail server. At the time there were two A records in the DNS Manager:
xx.xx.xx.xx www
xx.xx.xx.xx mail
(where xx.xx.xx.xx is the IP address of my server and the client's site on it)

and one MX record
mail.domain.com

Now, I had to change the 'mail' A record to the IP address of the external mail server of my client, so now the two A records are:

xx.xx.xx.xx www
yy.yy.yy.yy mail
(where yy.yy.yy.yy is the IP address of the external mail server)

The MX record is the same.

Now, the client says that the external mail server works, BUT there is a problem - there is an html form on the client's site (hosted on my server) that uses php mail function to send mails to, let's say, user11@domain.com.

And these e-mails bounce, according to mail.log, - because user11 is not found! Apparently postfix looks for this user locally, and not at the external mail server. I wonder why this is happening and how can I change this behavior.

Please kindly help.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th November 2008, 17:07
marpada marpada is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 139
Thanks: 2
Thanked 14 Times in 14 Posts
Default

Remove that domain from local domain lists.
________
ALASKA DISPENSARIES
________
Montana Marijuana Dispensary

Last edited by marpada; 13th May 2011 at 02:57.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th November 2008, 17:17
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 125
Thanks: 7
Thanked 27 Times in 8 Posts
Default

thank you, but where exactly? and will the site continue to work in this case?
Reply With Quote
  #4  
Old 19th November 2008, 20:22
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 125
Thanks: 7
Thanked 27 Times in 8 Posts
Default

There is a file /etc/postfix/local-host-names

If I remove all instances of the domain from this file and restart, the problem disappears. But if any changes are made to the hosting account, the values are back. I wonder if there is a way to permanently remove these instances.
Reply With Quote
  #5  
Old 20th November 2008, 21:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Go to the domain.com (without www!) Co-Domain in ISPConfig and select External Mailserver for that Co-Domain.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
dimas (20th November 2008)
  #6  
Old 20th November 2008, 21:59
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 125
Thanks: 7
Thanked 27 Times in 8 Posts
 
Default

Thank you very much, this does the trick!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 15:33
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 18:39
CentoS doesn't send the emails vaio1 Installation/Configuration 18 5th November 2008 18:51
Postfix problem: lost connection after CONNECT from unknown fernando_torrez Server Operation 5 30th November 2007 15:17
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 19:12


All times are GMT +2. The time now is 22:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.