#1  
Old 16th August 2005, 18:58
ProTrooper ProTrooper is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default phpMyAdmin

Hey it's me again. I just insatlled phpMyAdmin using the update feature and have a few issues. I doubled checked the forum for previous posts but found nothing.

I tried to access it from "Tools" section and was able to log in with just "admin" and no password. Once I was in there was "test" to the left and under "create database" it reads "no privileges." I modified config.inc.php with the database password, but that did not fix anything.

Also, there is an error saying "php-mbstring not installed" so I installed it and restarted the server (I know I didn't have to restart) and nothing changed.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th August 2005, 19:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,716 Times in 2,558 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ProTrooper
I tried to access it from "Tools" section and was able to log in with just "admin" and no password. Once I was in there was "test" to the left and under "create database" it reads "no privileges." I modified config.inc.php with the database password, but that did not fix anything.
Log in as root with root's MySQL password or any other MySQL user with the appropriate password. Please note that the login in phpMyAdmin has nothing to do with system users or users (i.e. resellers and clients) created by ISPConfig. And you don't have to change config.inc.php!

Quote:
Also, there is an error saying "php-mbstring not installed"
This is nothing to worry about.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 16th August 2005, 19:58
ProTrooper ProTrooper is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Great it all works, but there's one more thing. When I click logout or exit it brings up a user/pass prompt that accepts nothing. Thanks again falko!

Last edited by ProTrooper; 16th August 2005 at 20:00.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modify PHPmyAdmin auth method Tribal-Dolphin Feature Requests 10 8th February 2006 01:27
How can i install the Uebimiau and phpmyadmin packages? Luciano General 8 22nd August 2005 04:07


All times are GMT +2. The time now is 02:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.