Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th January 2008, 14:01
chua_jose chua_jose is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default config pop and smtp for external mail

Hi

Since I can config ispconfig in order that the server pop is pop.xxxx.com and the smtp is smtp.xxxxx.com
Just now only it me works if so much in him pop as in the smtp, I write xxxxxx.com.

Is it possible to do in order that all the domains that I give of discharge, could use as server pop his name of domain type pop.newdomain.com and smtp.newdomain.com?


ex: xxxxxxxxxxxxxx.com

I want use pop.xxxxxxxxxxx.com and smtp.xxxxxxxxxxxxxx.com
Of automatic form, I would not like to have to give of discharge a record To mx for every new domain

if i user www.xxxxxx.com for pop and smtp protocol Everything works well.
The same thing happens to me with the ftp, if in filezilla i write in addres www.xxx.com Everything works well, but if i write ftp.xxxx.com, doesn´t connect.

Thanks

Last edited by chua_jose; 8th March 2008 at 13:53.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th January 2008, 16:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,388
Thanks: 833
Thanked 5,485 Times in 4,317 Posts
Default

Create DNS A-Records for pop.xxxx.com and smtp.xxxxx.com pointing to your server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 7th January 2008, 18:36
chua_jose chua_jose is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thanks till
Where I have to create the dns-A Record in order that it is applied automatic to all the domains??
In named.cf??
ex :
for xxxxx.com
smtp.xxxx.com and pop.xxxxx.com
for yyyyy.com
smtp.yyyy.com and pop.yyyy.com

Thanks for all

Last edited by chua_jose; 7th January 2008 at 20:41.
Reply With Quote
  #4  
Old 8th January 2008, 17:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Code:
backup:/home/admin# dig ns videopubli.com

; <<>> DiG 9.3.4 <<>> ns videopubli.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 54909
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;videopubli.com.                        IN      NS

;; ANSWER SECTION:
videopubli.com.         172800  IN      NS      ns1.hostingacela.com.
videopubli.com.         172800  IN      NS      ns2.hostingacela.com.

;; Query time: 117 msec
;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
;; WHEN: Tue Jan  8 17:58:53 2008
;; MSG SIZE  rcvd: 81

backup:/home/admin#
Are these your own DNS servers, or are they managed by someone else (e.g. your domain registrar)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 9th January 2008, 00:14
chua_jose chua_jose is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi Falko,
Thanks for your help.
I have a server (xxxxxxxxxxxxxx.com) and in this server i have somethings domain (ex yyyyyyyy.com).
I tolken with my domain register for created my dns and point to my server. Then i create that DNS in my ispconfig.
It´s my ns xxxxxxxxxxxxxxx:
Code:
[root@xxxxxxxxxxxxxxweb]# dig ns xxxxxxxxxxxxxx.com

; <<>> DiG 9.5.0a7 <<>> ns xxxxxxxxxxxxxx.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 6599
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;xxxxxxxxxxxxxx.com.              IN      NS

;; ANSWER SECTION:
xxxxxxxxxxxxxx.com.       86400   IN      NS      ns1.xxxxxxxxxxxxxx.com.
xxxxxxxxxxxxxx.com.       86400   IN      NS      ns2.xxxxxxxxxxxxxx.com.

;; Query time: 204 msec
;; SERVER: 212.51.33.73#53(212.51.33.73)
;; WHEN: Wed Jan  9 09:01:47 2008
;; MSG SIZE  rcvd: 70
It´s my mx xxxxxxxxxxxxxx:
Code:
[root@xxxxxxxxxxx~]# dig mx  xxxxxxxxxxxxxx.com

; <<>> DiG 9.5.0a7 <<>> mx xxxxxxxxxxxxxx.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 18612
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 1

;; QUESTION SECTION:
;xxxxxxxxxxxxxx.com.              IN      MX

;; ANSWER SECTION:
xxxxxxxxxxxxxx.com.       86400   IN      MX      10 www.xxxxxxxxxxxxxx.com.

;; AUTHORITY SECTION:
xxxxxxxxxxxxxx.com.       32098   IN      NS      ns2.xxxxxxxxxxxxxx.com.
xxxxxxxxxxxxxx.com.       32098   IN      NS      ns1.xxxxxxxxxxxxxx.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
www.xxxxxxxxxxxxxx.com.   50193   IN      A       213.60.254.125

;; Query time: 13 msec
;; SERVER: 212.51.33.73#53(212.51.33.73)
;; WHEN: Wed Jan  9 00:04:55 2008
;; MSG SIZE  rcvd: 106
I want to all my domain use for protocol pop pop.xxxxxxxxxx.com and for my smtp, smtp.xxxxxxxxxxxx.com.
And use for ftp, ftp.xxxxxxxxxxxx.com
Where xxxxxxxxx is a name of domain

I would like that it was done of automatic form, and not to have to create it for every domain.

Last edited by chua_jose; 6th May 2008 at 14:36.
Reply With Quote
  #6  
Old 9th January 2008, 11:34
Rockdrala Rockdrala is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 140
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

When creating a site check the Create MX and Create DNS MX option.
Reply With Quote
  #7  
Old 9th January 2008, 14:05
chua_jose chua_jose is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi Rockdrala
Thanks
But i checked Create DNS and Create DNS-MX option in Basis of ISP Site
And it me creates a few dns mx of the type:
Code:
Dig mx xxxxxxxxxxxxxx.com

xxxxxxxxxxxxxx.com.         86400   IN      MX      10 www.xxxxxxxxxxxxxx.com.
And

Code:
dig mx xxxxxxxxxxxxxx.com

xxxxxxxxxxxxxx.com.         86400   IN      MX      10 www.xxxxxxxxxxxxxx.com.
How change
MX 10 www.xxxxxxxxxxxxxx.com.

to

MX 10 mail.xxxxxxxxxxxxxx.com.
for all domains??

Last edited by chua_jose; 8th March 2008 at 13:43.
Reply With Quote
  #8  
Old 9th January 2008, 14:10
Rockdrala Rockdrala is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 140
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

create the A record mail.yourdomain.com
and mx record mail.yourdomain.com in your ISPconfig Manager
Reply With Quote
  #9  
Old 9th January 2008, 15:05
chua_jose chua_jose is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ok, i have created the A record mail.xxxxxxxxxxxxxx.com
and mx record mail.xxxxxxxxxxxxxxxxx.com
Too i create ftp.xxxxxxxxxxx.com
How many time are changes realized?

A couple of hours??

In xxxxxxxxxxxxxx.com, all ok,, but in the rest of domains does not work.

I have deleted the rest of domains and have turned them to creating.
Thanks

Last edited by chua_jose; 8th March 2008 at 13:43.
Reply With Quote
  #10  
Old 9th January 2008, 15:51
Rockdrala Rockdrala is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 140
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Yes it can take a couple of hours for your new DNS records to delegate Pubicly all over the world.

Make sure your port 25 / 110 / ssl ports / 587 <-- Smtp workaround port are all enabled.

Remember your clients may have ISPs that block port 25 as well. So make sure you have 587 enabled for them too while your waiting on your records to delegate.

Most IPgateways have port range enable settings for True Static IP management.

This is what i use to make sure all traffic from the ISP gateway is sent to those servers requesting those ports.

Also this is not requried but you should do it. Call your ISP and tell them to setup your reverse dns for IP 213.60.254.125 to mail.hostingacela.com as a PTR record.

Last edited by Rockdrala; 9th January 2008 at 15:58.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Relay SMTP problem mickeb Installation/Configuration 7 30th December 2007 16:18
secure smtp and secure POP shaun_s HOWTO-Related Questions 0 11th December 2007 15:26
POP SMTP Configuration mansoor77 HOWTO-Related Questions 1 27th October 2007 12:36
PoP 3 or SMTP Problem Mathias Server Operation 6 4th November 2006 00:24
SMTP, POP and ISPCONFIG Query zimele General 11 15th July 2006 14:19


All times are GMT +2. The time now is 13:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.