#1  
Old 28th October 2008, 02:33
neutrino neutrino is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 61
Thanks: 13
Thanked 9 Times in 8 Posts
Unhappy atmail first login

Hello,

I just installed atmail on my ISPconfig webserver following the howto I found on this site.

Thanks for all, everything worked great... except the fact that I have no idea how to login on AtMail

I'm asked for a mail adress on login, a mailserver and a password (+ language and protocol).

As mail adress I suppose I should enter the admin mail that was asked during the install, as mailserver my own server ip but as password? the admin password for the ISPconfig website? the MYSQL password?

I've not been asked for a awebmail admin password so i serisouly wonder what it could be, I've tried everything out and can't find a way to login....

Please help
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th October 2008, 16:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

You must create a user in ISPConfig (User & Email tab). Then use one of that user's email addresses and his password to log in.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 28th October 2008, 18:30
neutrino neutrino is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 61
Thanks: 13
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

Yes I've done that and it didn't work...

I'll try again tonight, maybe I was to tired yesterday to do it right.
Reply With Quote
  #4  
Old 28th October 2008, 22:23
neutrino neutrino is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 61
Thanks: 13
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

Well I tried it again and I still didn't manage to log in... :/

I tried the mail and the password from the ispconfig user for that webmail site and that didn't work.

As Mailserver I have to enter the adress I typed to go on the webmail right? (mail.myserver.com)

I logued on the mysql database btw to see if I could use something there and the user table seems to be empty, is that normal?
Reply With Quote
  #5  
Old 29th October 2008, 13:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Is it possible that you mix up ISPConfig users and system users? ISPConfig users (clients, resellers, admin) can log in only to ISPConfig, but not to email, ftp, etc., whereas system users (they are created on the tab "User & Email" in ISPConfig) cannot log in to ISPConfig, but use email and ftp.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 29th October 2008, 17:55
neutrino neutrino is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 61
Thanks: 13
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

Well I use the same password and nick for everything so even if I messed it up it would still be ok

And btw i think I did it right :

as mail I tried with admin@mydomain.com and with web8_admin@mydomain.com (web8_admin is the ISPconfig user for the site containing the webmail)
as mail server I tried mail.mydomain.com and the server ip address
as password I tried the SQL password, the ISP user password and the ISP admin password

I tried all the combinations and there isn't one that works...
Reply With Quote
  #7  
Old 30th October 2008, 16:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

Are there any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 17:59
Problems with Email, courierpop3login: LOGIN FAILED, Ub. 6.06 Perf. Setup+IspC. make-fun Installation/Configuration 3 29th February 2008 11:47
Unable to authenticate to SMTP server ashkev Installation/Configuration 15 6th February 2007 18:46
kann keine mails empfangen odin1 Installation/Configuration 5 6th July 2006 13:13
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 18:28


All times are GMT +2. The time now is 16:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.