Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th October 2008, 22:52
tonkyman tonkyman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Saltillo, MS
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Phpmyadmin issue (Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL )

I have used the howto "Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL" to set up a couple of servers and it's always worked fine if you follow the howto to the letter. Today I started setting up a new server for my office and I started noticing a few little things that relate to upgrades to some of the packages but I think I was able to work through all the issues except one.

I have the server setup and tried to get into PHPmyadmin and it won't let me in. I get a 404 error as if it can't find the page. I went and looked at one of my other servers and noticeds that Apache2 is setup a bit different on that server even though I used the same howto and followed it step for step.

I tried to set it up like the older computer (both are using ubuntu 8.04) but Apache gave me an error when it was restarting that said something about there being a duplicate directive. I removed the changes I made so the server is back to the configuration refered to in the howto.

Does anyone have any ideas on what I need to do to make phpmyadmin work??

Thanks,
Tony
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st October 2008, 06:56
hostchecker hostchecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having a very similar problem, anyone know?

Reply With Quote
  #3  
Old 21st October 2008, 15:27
tonkyman tonkyman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Saltillo, MS
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default A solution... sorta?

O.K! I have it working but I'm not sure it's the correct way. On my old system there was a symbolic link in /etc/apache2/conf.d called phpmyadmin.conf and it points to /etc/phpmyadmin/apache.conf. I created the symbolic link and restarted apache and it appears to be working.

The commands are:

# this command creates the symbolic link
ln -s /etc/phpmyadmin/apache.conf phpmyadmin.conf

#this command restarts apache
/etc/init.d/apache2 restart

I hope this helps and that I'm not telling you wrong, It works for me.

Tony
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL Secondary MX acoghlan HOWTO-Related Questions 1 8th March 2008 05:02
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL [+ procmail ?] immobilia HOWTO-Related Questions 5 29th June 2006 23:20
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs mholownych HOWTO-Related Questions 10 29th May 2006 03:39
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL - "apt-get" and Courier burritonator HOWTO-Related Questions 3 15th March 2006 20:11
Problem with Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL Howto fenix Server Operation 4 11th March 2006 02:53


All times are GMT +2. The time now is 09:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.