Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th February 2006, 09:29
chees chees is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question How to access a web in intranet ?

As the first I must say that I am an absolute beginner in things servers and ISPConfig. I have at present the following problem:

In our Intranet I configured to test purposes a PC as server (10.30.50.135) with ISPConfig and put on one Web with one user.
How can I access now from another Client PC this Web? With the call of the IP address 10.30.50.135 the message "this IP address comes is several times used. In order to reach the desired Website, you give their Domain in place of the IP address in the address line of the Browsers ".

But the input of the Domain does not function, since this is not recognized, since the actual name server of our Intranet is not the server with the IP 10.30.50.135.
I don't know, if I expressed myself understandably, but does'nt give it any possibility of accessing the Web?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th February 2006, 11:36
chees chees is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default additonal ...

After reading http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2387
I'm one step closer ...
In the file "hosts" of my client-PC I've written
10.30.50.135 web1.lel www.web1.lel

When I now type www.web1.lel in the adressfield of my browser, I access to the server, but the message:
"this IP address comes is several times used. In order to reach the desired Website, you give their Domain in place of the IP address in the address line of the Browsers " appears nevertheless.

What's going wrong ?
Reply With Quote
  #3  
Old 28th February 2006, 11:47
chees chees is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Talking o.k. - I'm a really newbie ...

Now it works. With http://www.web1.lel I get the site
Standard index side: 10.30.50.135 Fully Qualified Domain Name of the Website
and with http://web1.lel I get the site with the message
"this IP address comes is several times used. In order to reach the desired Website, you give their Domain in place of the IP address in the address line of the Browsers "

I've just read, how to solve this at
http://www.howtoforge.com/faq/14_50_en.html

Thx for help !
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
write access to wwwrun/www-data in users DocumentRoot st2xo Installation/Configuration 21 11th February 2006 13:35
Remote access to ispconfig failure: fedora core 4 (64 bit) dchowdhu Installation/Configuration 6 27th January 2006 10:42
Debian install error jf1976 Installation/Configuration 25 19th January 2006 22:31
ISP install problems Debian sarge 3.1 lerra Installation/Configuration 1 5th January 2006 16:37
FTP access with Dreamweaver / FTPclient pjm2211 Installation/Configuration 17 1st November 2005 23:31


All times are GMT +2. The time now is 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.