Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th October 2008, 12:17
yiannos yiannos is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default [error] - The username is already in use

Hi All,

I have ISPc 2.2.27. I upgraded by ./setup script from 2.2.18 (I think).

When I try to view a user's details tabs (e.g. Spamfilter & Antivirus), and also when I try to save a user's data (e.g. catchall, anti-spam etc), I get this message:
Code:
The username is already in use
If I wait for a while, I can then save normally. Also, I think that the record is saved although the message is displayed.

Is this a bug or is it something I do wrong?

TIA for any replies.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th October 2008, 12:21
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,715
Thanks: 819
Thanked 5,321 Times in 4,174 Posts
Default

Thats no bug. I guess you started the setup script twice without recreating the /root/ispconfig directory again, so the installer started the second time in install mode and not update mode. So now all user accounts are blacklisted. Remove the users from the file /home/admispconfig/ispconfig/users
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
yiannos (20th October 2008)
  #3  
Old 17th October 2008, 16:44
daff daff is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default same problem

I have the same problem here. I am quite sure that it made an update instead of a new install, because I hadn't for example to enter the certificate options or the connection to the DB. Also the log says that he made "Upgrading an existing ISPConfig installation.". I upgraded from 2.2.26

EDIT:
my problem looks a little bit other. I can create users with no problems. When I want to change a setting and save I get to message like yiannos said, but the changes get performed. My system is Debian etch x64.

EDIT2:
I fixed it. Obviously appeared that problem with another update where it made someting wrong. Now I removed every user from ISPConfig in /home/admispconfig/ispconfig/users and everything works fine.

Last edited by daff; 18th October 2008 at 13:47.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th October 2008, 08:46
yiannos yiannos is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default [Solved]-The username is already in use.

Hi and thanks for the replies.

Just for your reference,I am sure I only ran the setup script once. And it ran without problems.

The 'users' file has all my usernames in it. Do I have to delete them all? What is this file used for?

EDIT: I found the reply in the forum. Thank you for the assistance.

Last edited by yiannos; 20th October 2008 at 08:50. Reason: solved
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[URGENT] : no more "sites" since update mumbly Installation/Configuration 21 18th November 2008 14:59
add web site serr57 Installation/Configuration 18 13th April 2008 11:40
network issues now it says "401 The web site is blocked by administrator" Check General 3 26th February 2008 14:22
Apache2 Freezes celtic Server Operation 31 28th May 2007 17:18
jamed up my table borders?? Boon-Dog-Danny Installation/Configuration 5 23rd September 2006 16:12


All times are GMT +2. The time now is 14:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.